Új fejlesztésű optikai elemmel készült a Canon EF 35mm f/1.4L II USM objektíve

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 28. 17:23

A Canon bemutatta az EF 35mm f/1.4L II USM objektívet, melyet a világot természetes perspektívából fényképezni kívánó profi fotósok számára terveztek. A legendás EF 35mm f/1.4L USM utódaként megjelent új, széles látószögű L-sorozatú objektívben a világon elsőként található meg a Canon új fejlesztésű Blue Spectrum Refractive optikai eleme (BR optika).

Új fotóobjektívet jelentett be a Canon. Az EF 35mm f/1.4L II USM modellszámú objektív a világon elsőként kapta meg a Canon új fejlesztésű Blue Spectrum Refractive optikai elemét (BR optika).

 

A BR optika a Canon által kifejlesztett, forradalmian új, a lencséhez szerves anyagot használó olyan technológia, amely molekuláris szinten csökkenti a kromatikus aberrációt, és a kék fény megtörő képességének köszönhetően élesebb képeket is garantál. Az újdonság  az objektív egyik összetett elemébe van beépítve. A Canon már ismert strapabíró objektív-bevonataival együtt, mint például az SWC (Subwavelength Structure Coating) az EF 35mm f/1.4L II USM még jobb kontrasztú képeket ígér, valamint a minimumra csökkenti a szellemképet és a becsillanást. 

 

A profi fotósok visszajelzései alapján tervezett objektív dokumentarista hangulatú képek készítéséhez is tökéletes választás fotóriporterek, sport- és eskövőfotósok számára egyaránt. A háttér elhomályosítása és a nagyszerű portrék készítése érdekében az f/1.4, kilenclamellás blendével egyszerűen szabályozható a mélységélesség, és a romló fényviszonyok sem jelentenek akadályt a fényképezéshez.

 

A tartós használathoz tervezett EF 35mm f/1.4L II USM a Canon zászlóshajójának számító L-sorozatra jellemző ikonikus dizájnnal és kialakítással büszkélkedhet. A modern időjárásvédelem és a fluorbevonat segít megóvni az objektívet az időjárás viszontagságaival szemben, a masszív kialakítás pedig rendkívüli tartósságot garantál. 

 

Az EF 35mm f/1.4L II USM főbb tulajdonságai: