Megkönnyíti a privát felhő létrehozását a Fujitsu új platformja

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 10. 11:19

A Fujitsu frissen bevezetett, új „többfunkciós” platformja egyszerűsíti az OpenStack-alapú privát és nyilvános felhő létrehozását, és hozzásegíti a cégeket, hogy IT stratégiájuk részeként felkészüljenek a felhő-korszakra.

A Fujitsu és a Red Hat közösen dolgozták ki a FUJITSU PRIMEFLEX for Red Hat OpenStack integrált rendszert. Az egy csomagban megrendelhető rendszer nagy teljesítményű, energiahatékony Fujitsu szervereket és tárolókat tartalmaz előkonfigurált referencia architektúrában, amely a Red Hat piacvezető Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform szoftverét futtatja. A rendszer a nagy teljesítmény és előremutató megoldási mód mellett számos más előnnyel is jár: a mindenre kiterjedő támogatás és egyéb professzionális szolgáltatások mind a Fujitsutól vehetők igénybe, ez pedig jelentősen megkönnyíti az üzemeltetők életét és csökkenti a felelősségüket.

 



Nyílt forráskódú szoftverként az OpenStack egyike azon kevés felhőfelügyeleti platformnak, amely a felhő szabványosítása és a szállítói integráció révén lehetővé teszi a több felhőből álló környezetek kialakítását függetlenítve az ügyfelet a hardver gyártójától. Az erősen moduláris és alkalmazkodó struktúra jól skálázható, rugalmas platformot eredményez, amely kiválóan alkalmas a felhőre méretezett terhelések futtatására. A rendszer nagyméretű számítási (compute), adattárolási (storage) és hálózati (network) erőforrás-csoportokat kezel  az OpenStack API-n, vagy a Self Service Portalon (pl. FUJITSU Systemwalker Service Catalog Manager) keresztül.