A világ egyik vezető infokommunikációs konferenciáján mutatkozhatnak be a legjobb hazai startupok

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 18. 16:24

A Magyar Innovációs TechShowt (HITS) szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) - a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) felkérésére - egyedi bemutatkozási lehetőséget ad a legígéretesebb hazai fiatal vállalkozásoknak az egyik legrangosabb infokommunikációs eseményen, a Telecom World-ön.

A HITS@ITU elnevezésű konferencián és kiállításon, amelyet a KKM és a Mobilitás és Multimédia Klaszter közösen szervezett, az infokommunikációs szektor legfontosabb hazai és nemzetközi szereplői vitatják meg a legújabb trendeket, és a legígéretesebb hazai startupok (új, innovatív vállalkozások) is bemutatkozhatnak a több száz fős közönség előtt. 

 


 

A Mobilitás és Multimédia Klaszter által lapunknak elküldött közlemény szerint ez év 2015. október 12-15. között Budapest ad otthont a világ egyik legrangosabb évente megrendezett infokommunikációs konferenciájának és kiállításának, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) által fémjelzett Telecom World-nek. A HITS@ITU kiállításra az ország legjobb startupjai szeptember 28-ig jelentkezhetnek,  közülük 12-en lehetnek jelen a Budapesten megtartandó konferencián - közölte az MMK.
 

Az ITU az ENSZ legfontosabb infokommunikációs (ICT) területen működő, globális intézménye, amelynek feladata a nemzetközi távközlési együttműködés segítése, Magyarország kezdetektől tagja a nemzetközi egyesületnek. A genfi székhelyű szervezet 193 tagállamában jelenleg közel 700 ágazati és társult tagja van.
 

A Mobilitás és Multimédia Klaszter 2008 óta rendezi meg minden évben a legnagyobb hazai IT kiállítást, a Magyar Innovációs TechShow-t, angol rövidítésével HITS-et.
 

A kormány kiemelten kezeli a kreatív és technológiai iparágakat, hogy minden esélyt megadjon a hazai szereplőknek a nemzetközi piacok meghódításához. Reményeim szerint az ITU-n bemutatkozó tucatnyi startup közül is többről fogunk még hallani az elkövetkezendő években - idézi az MMK közleménye Manno Istvánt, a konferenciáért felelős miniszteri biztost.
 

A dokumentum szerint a bemutatóra elsősorban olyan vállalkozásoknak érdemes nevezni, amelyek az elmúlt 3 évben kifejlesztett prototípus segítségével bizonyítani tudják, projektjük nemzetközi szinten érdeklődést válthat ki. A kiállításra elsősorban a mobil technológiák, a 3D nyomtatás, a M2M (machine to machine) kommunikáció, a biotechnológia, az okos hálózatok, az internetes biztonság, a pénzügyi folyamatok, a közlekedés, a robottechnológia, valamint a nagyvállalati üzleti folyamtok területén újdonságot hozó projektek jelentkezését várják.