Katonai szintű védelem mobilokra - ingyenesen

forrás: Prím Online, 2015. október 6. 08:29

Olyan biztonságosak lesznek az e-mailek, mint valaha a levélborítékok lepecsételésével, és az alkalmazás még a hekkerek elleni perek indítását is segíti. - írja a hirado.hu.

Bejelentette a Macate szoftver- és mobiltechnológia-fejlesztő cég, hogy kibocsátotta új, ügyfélbarát biztonsági eszközökkel felvértezett, CyPeersT Mail elnevezésű mobil alkalmazását. Az app katonai szintű email-titkosítást tesz lehetővé. Védelmezi az e-mailek tartalmát és a csatolmányokat az adatbiztonságot sértő külső támadások ellen, és megakadályozza, hogy azokhoz jogosulatlan személyek vagy eszközök hozzáférjenek.

Téved, aki csak a celebeket, cégvezetőket és kormányalkalmazottakat gondolja veszélyeztetettnek: számos magánembernek és kisebb cég vezetőjének okozott gondot személyes felhasználói fiókjának a feltörése.

 Mostantól a felhasználóknak új eszköz áll rendelkezésére a bizalmas e-mailek továbbítás közbeni biztonságának megőrzésére. Az app a Macate SEMPostmarkR technológiáján alapul, és tulajdonképpen egyfajta egyedi digitális borítékként működik, melyre a küldő egyszerűen csak „rákattint”, ha le akarja zárni és titkosított levélként akarja elküldeni a címzettnek. Az e-mail ezután már jogi védelem alatt álló dokumentumnak számít. A digitális borítékban lévő dokumentum „pecsétjének feltörése” arra utal, hogy valaki ellenséges szándékkal próbált meg hozzáférni a titkosított levélhez.

Az alkalmazást kifejezetten olyan funkciókkal látták el, amelyek a jogosulatlan hozzáférés esetén megkönnyítik a jogi eljárás megindítását.

Zökkenőmentesen illeszkedik a CyPeersT Mail a népszerű e-mail platformokhoz, mint például (többek közt) a G-mail és a Yahoo szolgáltatásaihoz, és díjmentesen letölthető a Google Play Áruházból, vagy az App Store-ból.

 

hirado.hu