Elindult a nemzeti köznevelési portál

MTI Sajtóadatbank, 2015. október 22. 09:24

Elindult a nemzeti köznevelési portál, a komplex tanulást-tanítást és a pedagógusok tudásmegosztását segítő oldallal összefüggésben várják a véleményeket és tapasztalatokat, amelyeket a későbbi fejlesztések során felhasználnak majd.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet közleménye szerint a szerdán bemutatott, a Microsoft Magyarország közreműködésével fejlesztett weboldalról Kaposi József főigazgató elmondta: az itt elérhető több ezer interaktív feladat, tudáspróba, digitális tananyag és tankönyv hatékony segítséget ad a tanulóknak, a pedagógusoknak és a szülőknek az osztálytermi tanuláshoz, tanításhoz.
 

Hozzátette: a www.nkp.hu címen elérhető tartalmak és funkciók folyamatosan bővülni fognak, hogy még jobban kiszolgálják a köznevelési rendszer igényeit.

 


 

Kaposi József az MTI-nek elmondta: a portál tesztelése szerdán indult, az átadása november első felében várható.
 

Ormosi Viktor, a Microsoft Magyarország kormányzati üzletág-igazgatója hangsúlyozta, a nemzeti köznevelési portál a legújabb és az egyik legfontosabb projektje a magyar kormány és a Microsoft közötti stratégiai együttműködésnek. Elmondta: a weboldal az egyik leghatékonyabb eszköz a magyar köznevelés korszerűsítésében.