Légy részese a Years & Years mai londoni koncertjének

forrás: Prím Online, 2016. február 28. 07:29

A ma, 20 óra 30 perckor kezdődő koncertbe bárki élőben bekapcsolódhat a Samsung Gear VR készüléke segítségével. A Samsung és a négyszeres BRIT Awards jelöléssel büszkélkedő Years & Years együttes közösen egy igazán rendhagyó koncerttel lepi meg a rajongókat.

A vállalat a virtuális valóság és a zeneipar történetében először egy élő, interaktív 360 fokos bemutató keretében enged bepillantást a zenerajongók számára az együttes várva várt, 21 állomásból álló koncertturnéjába.

 

A kifejezetten az élő VR élményre szabott koncerten a közönség az együttes Communion című platina albumáról hallgathat meg négy szerzeményt. A helyszínen a szerencsés kiválasztottak a legújabb Samsung Galaxy S7 és S7 edge készülékekkel felszerelt Gear VR-okon keresztül, élőben élvezhetik az előadást. A Gear VR készülékkel rendelkező európai felhasználók pedig az élő virtuális valóság közvetítésnek köszönhetően már otthonukban is elmerülhetnek a koncertélményben.

 

A koncert virtuális valóságba való átültetésében Sam Wrench rendező is közreműködött, aki korábban olyan neves zenei formációkkal dolgozott együtt, mint a Blur, George Michael és Mary J. Blige. A speciális bemutató előadás során a rajongók személyre szabott zenei élményt élhetnek át azzal, hogy a Gear VR készülékükön szabadon váltogathatnak a koncertet élőben közvetítő három különböző kameranézet között. Így a közönség eddig soha nem tapasztalt módon merülhet el a zenekar előadásában, hiszen a 360 fokos színpadon zajló eseményeket akár az első sorból, a színpadról a banda mellől vagy felülnézetből is nézhetik.

 

A közelgő koncert kapcsán a Years & Years elmondta: „Imádunk a legújabb technológiákkal dolgozni és olyan utakat felfedezni, amelyekkel új élményeket nyújthatunk rajongóink számára. A Samsunggal szorosan együttműködve a virtuális valóság nyújtotta élmények új dimenzióját fedezhettük fel, és valami igazán különlegeset hozhattunk létre. Számunkra nem csak az a fontos, hogy a saját zenei hangzásunk határait feszegessük, de az is, hogy ezt a rajongóink is átélhessék velünk együtt – reméljük, mindenki, aki bekapcsolódik a koncertbe, élvezi majd.”

 

A Universal Music Group támogatásával a Samsung és a Years & Years zenekar között létrejött kreatív együttműködés tökéletes lehetőség a virtuális valóságban rejlő potenciált bemutatására, mind az élő előadás művészetének átformálása, mind az újfajta nézői élmény terén. A Galaxy S7-tel és S7 edge-dzsel felszerelt Gear VR-ok az úttörő virtuális valóság élményét használva újradefiniálja a zenészek és a közönség lehetőségeit.  

 

David Lowes, a Samsung Electronics Europe marketing vezérigazgatója elmondta: „Az okostelefonok már most életünk szerves részei, nemsokára pedig belépőt jelentenek egy új, lélegzetelállító, egyedi élményekkel teli világba is. A Years & Years együttes hozzánk hasonlóan szenvedélyesen törekszik az innovációra és fejlődésre, ezért kerestük meg őket. Izgatottan várjuk, hogy a Gear VR segítségével az élő show-t egy egészen új szintre emelhessük.”

 

A Years & Years a kezdetektől kísérletezik és igyekszik kitolni a zenei határokat. Legújabb, tavaly nyáron megjelent kislemezük, a Shine az első interaktív reklámszünet részeként debütált, amelyet a nézők a Twitteren keresztül irányíthattak és alakíthattak.

 

Jack Melhuish, a Polydor Records marketing igazgatója hozzátette: „Ez az együttműködés egy újabb izgalmas lépés a jövő élő fellépései felé. A Samsung nyújtotta kiváló technológiával, egy innovatív rendezővel és együttessel közösen képesek voltunk egy szokványos virtuális valóság stream-et egy igazán egyedülálló nézői élménnyé varázsolni az európai zenerajongók számára. A Years & Years egy különleges zenekar, a Samsunggal való összefogás pedig lehetővé tette, hogy az európai turné felejthetetlen élménnyel induljon.”

 

Az exkluzív Years &Years koncert az alábbi módon követhető nyomon:

 

Ha nem akarsz lemaradni a koncerttel kapcsolatos legfrissebb hírekről, vegyél részt Te is az online eseményén a Samsung Facebook oldalán! https://www.facebook.com/events/535846513255577/