Egyedülálló tárolási megoldás a HPE és a SUSE együttműködésével

forrás: Prím Online, 2016. június 8. 09:55

A Las Vegas-i HPE CIO Summit 2016 eseményen a HPE (Hewlett Packard Enterprise) és a SUSE bejelentette, hogy közösen kialakított objektumalapú tárolási megoldást tesznek elérhetővé Scalable Object Storage Solution with SUSE Enterprise Storage néven, amely a HPE három hardverplatformján támogatott. 

Ehhez kapcsolódik a bejelentés, miszerint a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet portfóliójában elérhetővé vált a SUSE Enterprise Storage 3. A szoftveralapú tárolási megoldás segítségével a szervezetek költséghatékony és széles körben skálázható tárolási megoldást építhetnek ki általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával.

 

„Napjainkban egyre nagyobb versenyelőnyt jelent az információk birtoklása és gyors feldolgozása. Azok jutnak versenyelőnyhöz, akik hatékonyan tudják gyűjteni, tárolni és elemezni az óriási adatmennyiségeket. A SUSE és a HPE közösen kialakított megoldása szilárd alapot nyújt az ügyfelek számára ahhoz, hogy hatékonyan kezeljék és az előnyükre fordítsák az összegyűjtött adatokat” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 

 

A HPE és a SUSE terméke teljes körűen támogatott, jól skálázható szoftveralapú tárolási megoldást biztosít. Csökkenti a teljes birtoklási költséget a felhőalapú környezeteiket, valamint archiválási rendszereiket fejlesztő ügyfeleknél, és egyaránt telepíthető általános felhasználásra szánt HPE ProLiant DL380 szerverekre, a tárolásra optimalizált HPE Apollo 4000 szerverekre, illetve a szolgáltatók számára kialakított HPE Cloudline CL5200 modellekre.

 

A SUSE Enterprise Storage elkülöníti a tároláskezelést és a tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől, ezáltal lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy egyszerűen építhessenek ki tárolási rendszert az általánosan elérhető szerverekre és lemezmeghajtókra alapozva. Segítségével a vállalatok optimalizálhatják tárolási rendszereik kihasználtságát, és növelhetik azok költséghatékonyságát. Az eszköz többszintű gyorsítótár segítségével fokozza a teljesítményt, üzemmegszakítás nélkül teszi lehetővé a kapacitásbővítést, továbbá önkezelő és önjavító funkciókat is magában foglal.

 

A legfrissebb kiadás, a SUSE Enterprise Storage 3 az első, kereskedelmi támogatással rendelkező szoftveralapú tárolási rendszer, amely a Ceph Jewel kiadására épül. Ennek köszönhetően további új előnyöket biztosít a szervezetek számára, és technológiai előzetest is tartalmaz a Ceph több új funkciójához, beleértve a Ceph fájlrendszert (CephFS), a több különböző helyszín között megvalósítható objektumreplikációt, illetve egy új keretrendszert, amely fejlettebb felügyeletet kínál a SUSE Enterprise Storage felett. Az újdonságok között a fentieken túl megtalálható a továbbfejlesztett katasztrófa utáni helyreállítás, illetve a teljesítmény és stabilitás terén is történtek fejlesztések. Emellett az új kiadás több különféle protokollon keresztül is biztosítja a blokk-, objektum- és fájlrendszerekben tárolt adatok elérését.

 

A SUSE Enterprise Storage előnyeit bemutató videó: