Jeruzsálemet még Napóleon is meghódította volna!

forrás: Prím Online, 2016. július 29. 07:51

Földünk rengeteg olyan épített emléket őriz, amelyekhez titokzatos teóriák, izgalmas elméletek fűződnek. A DoQ TV csatorna most bepillantást nyújt olyan elveszett világokba és kultúrákba, mint az ókori Athén, a Krisztus korabeli Jeruzsálem vagy a négyszáz évvel ezelőtti India, ahol a világ csodái közé tartozó Tádzs Mahal is található.

Az Elveszett világok című izgalmas sorozat július 30-án, a triplázó szombatban három érdekes résszel jelentkezik a DoQ csatornán, hogy eddig felfedetlen titkokról rántsa le a leplet, miközben olyan ember által teremtett világokba kalauzol, amik máig történelmünk meghatározó részét képezik.

 

 

Minden évben zarándokok tízezrei látogatnak el a Szentföldre azért, hogy megismerhessék azokat a helyeket, ahol Jézus járt, tanított és szenvedett. A Krisztus halála óta eltelt kétezer év alatt Jeruzsálem városát több mint húszszor rombolták le és építették újra. Kevesen tudják, hogy hódításai alatt maga Napóleon is komoly terveket szőtt a szent városról: 1799-ben a francia hódító emberei Akko városát ostromolták. Ben Weider kutató szerint a császár teljes magabiztossággal állította, hogy néhány napon belül elfoglalja Jeruzsálemet, ahonnan kikiáltja: Palesztina önálló zsidó állam. Napóleon elképzelése azonban meghiúsult, mert az oszmán seregek és a brit tengerészet az útjába állt.

 

 

A DoQ csatorna hasonló izgalmas történetekkel ígér lebilincselő élményt a nézőknek a triplázó szombatban. Ismerje meg te is a Tádzs Mahal falai között nyugvó Mumtáz Mahal és férje történetét vagy a Periklész korabeli Athén városát, amely a kiválasztott herceg vezetésével engedett utat a nyugati civilizációnak.

Elveszett világok július 30-án, 17.00-tól tripla résszel a DoQ műsorán!