Új Hungarikum a Szigeten

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 15. 09:57

Az idei zenei fesztiválok slágere egy vadonatúj magyar találmány, amely a Telekom VOLT Fesztiválon és a Balaton Soundon már nagy népszerűségre tett szert. Most a Sziget meghódítására készül. 

A Szigetre idén a fröccs becsomagolva érkezik.  A Vasuta fröccs 2,5 bar nyomáson, fél literes pet-palackban, 51 százalékos boraránnyal, hidegen várja a fesztiválozókat, méghozzá csavaros, visszazárható kupakkal. Választani lehet a Cserszegi fűszeresből készült fehér és a Kékfrankosból készült rozé közül, melyekhez a bort hazai földön szüretelt szőlőből gondos magyar borászok készítették.

 

 

A Vasuta fröccs elnevezését feltalálójáról, Vasuta Gáborról kapta, aki azon bosszankodva, hogy egy étteremben a vacsorához nem kapott jó fröccsöt, kigondolta, hogyan lehet bárhol, bármikor biztosítani ezt a kellemes hűsítő italt megfelelő minőségben. A gyártási technológiát bejegyezte az Artisjus  jogvédő iroda és nyilvántartásba vette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. A Vasuta fröccs megkapta a Hungarikum védjegyet. A magyar ital nagy sikert aratott március 8-11. között a világ legnagyobb nemzetközi élelmiszer szakkiállításán, a FOODEX-en Tokióban, majd április 12-15 között Szingapúrban a Food and Hotel nemzetközi szakkiállításon.

 

Ízlett Hágában a Business Women Congress résztvevőinek is, bizonyítva, hogy a női szívekhez és ízléshez is közel áll. A palackozott fröccs alkoholtartalma megegyezik a sörével, ám nem hizlal, jobb szomjoltó, és mértékkel fogyasztva segíti az emésztést, támogatja a vérkeringést. Méltán számíthat tehát sikerre a fesztiválozók körében, annál is inkább, mert árban jóval alatta marad a Szigeten kínált kimért fröccs árának (890 Ft/palack, fél l).