Feladatunk a gyerekek előtt kinyitni a világot

forrás: Prím Online, 2016. október 16. 15:02

Fennállásának második évfordulója alkalmából a Grosics Kapusiskola születésnapi rendezvényt tartott, amelynek keretében a Ricoh Hungary Kft. egy asztali nyomtatót adott át a Kapusiskola egyik tehetséges ifjú sportolójának.

Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa - akit a világ valaha élt 10 legjobb kapusa közé választottak – egyik álma valósult meg a Grosics Kapusiskola létrejöttével 2014-ben, amelynek a XV. kerületi Budai II. László Stadion ad otthont. A Kapusiskola legfontosabb célja Grosics Gyula emlékének ápolása mellett az, hogy támogatást nyújtson azoknak a gyerekeknek, akik sportolni szeretnének, de anyagi lehetőségeik miatt nem jutnak megfelelő képzéshez. Az iskolának jelenleg 41 tanítványa van, akik közül többeket már NB I-es klubok, illetve különféle labdarúgó akadémiák le is igazoltak.

 

A Kapusiskola, fennállásának második évfordulója alkalmából születésnapi rendezvényt szervezett, ahol a közel 70 meghívott vendég között jelen volt Szalay-Dobrovniczky Alexandra Főpolgármester-helyettes, Kozmann György sportért felelős Államtitkár-helyettes, Hajdú László XV. kerületi Polgármester és hazánk számos neves sportolója is. 

 

 

A Grosics Kapusiskolát üzemeltető Grosics Alapítvány egyik elkötelezett támogatójaként meghívást kapott a Ricoh Hungary Kft. is az ünnepségre, ahol Kustos Ferenc kereskedelmi és marketing igazgató egy SP 150SU multifunkciós asztali nyomtatót adott át az iskola egyik hátrányos helyzetű, kiemelkedő tehetségű tanítványának. A Ricoh világszerte közismert a sport és a fiatal tehetségek támogatása iránti elkötelezettségéről; immár hagyományosan olyan ügyek mellé áll, ahol segítséget nyújthat az esélyegyenlőség fenntartásban, kinyitva a világot a jövő nemzedéke előtt. 

 

„Mi a Ricoh-nál úgy gondoljuk, minden gyermeknek joga van azt tanulni, amit szeretne, és lehetőségeinkhez mérten megteszünk mindent azért, hogy tehetségük a sportban és a tanulásban kiteljesedhessen. Társadalmi felelősségvállalásunk mellett ez a hitvallás termékportfoliónkban is nyomon követhető: Learning Solutions üzletágunk a legmodernebb technológiát kínálva jelenik meg az oktatási intézményekben, ahol az oktatókkal, tanárokkal szoros együttműködésben alakítunk ki átfogó megoldásokat, interaktív tananyagokat, egy teljesen új világot nyitva ezáltal a tanításban és a tanulásban egyaránt” – tette hozzá Kustos Ferenc.