Dell EMC adatvédelmi kiterjesztés szoftver- és felhőalapú előnyökkel – a modern adatcentrumok számára

forrás: Prím Online, 2016. október 24. 15:43

Az adatvédelmi szoftverek és szerverek teljes, piacvezető kínálatára építve a Dell EMC olyan termékfejlesztéseket jelentett be az Austin, Texasban megrendezett Dell EMC World konferencián, amelyek ötvözik a két korábbi vállalat technológiáit. 

A különböző méretű cégek számára az első lépés az IT átalakítása során az adatközpont modernizációja lesz.  Egy modern architektúrán belül kulcsfontosságú a szoftver- és felhőalapú technológiák használata. A Dell EMC most felhőképessé teszi piacvezető adatbiztonsági portfolióját és szoftveresen elérhetővé szintén piacvezető adatmentő appliance-ét, hogy a világ elsőszámú szerverein, a Dell PowerEdge szervereken is fussanak. 

 

A Dell EMC World konferencia résztvevői láthatták először az egyesült Dell EMC legújabb adatvédelmi megoldásait.

 

Data Domain Virtual Edition 3.0

Az ügyfelek szoftveralapú megoldásként juthatnak hozzá a biztonsági mentésekhez tervezett Dell EMC által kiadott Data Domain Virtual Edition 3.0-hoz (DD VE). A DD VE virtuális gépként fut, és most már tanúsítottan működik Dell EMC PowerEdge szervereken is. A DD VE 3.0-val a Dell EMC előre ellenőrzött, teljes mértékben támogatott, előzetesen tesztelt referenciaarchitektúrákat is bemutat, amelyek a PowerEdge 13G szerverek és a DD VE szoftver erősségeit használják ki. A múlt hónapban tett bejelentésnek megfelelően a DD VE a Dell EMC VxRail-enen is támogatott, így az ügyfelek a szoftveralapú mentési megoldásokat hiperkonvergens (HCI) környezetben is használhatják.

 

A DD VE 3.0 hatszor jobban skálázható, így egyetlen szoftver akár 96TBadat védelmére alkalmas. A Dell EMC bővítette a DD VE hypervizor támogatását is, így VMware vSphere és Microsoft Hyper-V környezetben egyaránt futtatható. A hosszú távú adatmegőrzés támogatására pedig az ügyfelek a DD VE felhőalapú tiering képességeit is kihasználhatják nyilvános, privát és hibrid felhőkben, például a Dell EMC Elastic Cloud Storage és Virtustream Storage Cloud környezetekben. A DD VE biztonságos, több-bérlős megoldása optimális platformot jelent a privát és szolgáltatói felhőkben a szolgáltatásként kínált, Backup-as-a-Service típusú biztonsági mentésre.

 

 

A felhőalapú adatvédelem és felügyelet fejlesztése

A vállalatok manapság saját telephelyen és a felhőben is tárolnak adatokat, illetve futtatnak alkalmazásokat. Így az informatikai üzemeltetőknek bonyolultabb feladatot jelent az osztottan tárolt alkalmazások és adatok felügyelete, illetve védelme. A Dell EMC adatvédelmi kínálatával az informatikusok központosíthatják az adatvédelem és a teljes informatikai környezet menedzsmentjét, amelyet most további felhőplatformokra is kiterjeszthetnek, ugyanolyan magas, nagyvállalati szintű védelmet biztosítva.

 

A Dell EMC két új biztonsági megoldást is bejelentett a felhőben futó alkalmazások és adatok védelmére, valamint több felhőalapú fejlesztéssel egyszerűsíti le a biztonsági mentéseket és alkalmazásokat kezelő rendszergazdák munkáját, egyúttal a költségeket is csökkentve. E megoldások közé tartoznak a következők:

 

ProSupport One szolgáltatás adatközpontokhoz

A problémamentes és állandóan magas szintű támogatás érdekében a Dell EMC bejelentette a ProSuppport One for Data Center szolgáltatást, amely egyesíti a Dell és az EMC támogatását olyan vállalati ügyfelek számára, akik magas színvonalú, egységes kiszolgálást igényelnek IT környezetükben. A szolgáltatás – köszönhetően a páratlan szaktudásnak, innovatív eszközöknek és a globális infrastruktúrának – a következőket tartalmazza: