A Zyxel bemutatja új Nebula felhő portfolióját

forrás: Prím Online, 2016. november 10. 12:24

Bemutatta új, felhő alapú hálózati kommunikációs eszközeit a tajvani Zyxel. A „Nebula” névre keresztelt portfolión belül új, felhő-menedzselt hozzáférési pont, switch eszköz és biztonsági átjáró is elérhetővé vált. A rendszernek köszönhetően főleg a kis- és középvállalkozásoknak lesz egyszerűbb az üzleti hálózatok kiépítése és menedzselése.

Vezeték nélküli és vezetékes biztonság – egyetlen műszerfalról menedzselve. A legtöbb, jelenleg a piacon lévő felhő alapú hálózati megoldással ellentétben a Nebula már nemcsak a vezeték nélküli hálózatokra fókuszál, hanem lefedi a hozzáférési pontokat (AP), a switch eszközöket, és a biztonsági átjárókat is. Az új Nebula Control Centernek köszönhetően a felhasználók folyamatosan nyomon követhetik hálózatuk állapotát, a rendszer valós idejű mérőszámokat mutat a forgalmi adatokról, az eszköz státuszáról, valamint a hely- és hálózathasználatról egyetlen böngésző-alapú műszerfalon. 

 

100% felhő-alapú szolgáltatás a korlátlan skálázhatóságért 

A maximálisan felhő-alapú Nebulával a kkv-k egyszerre menedzselhetik és könnyedén kezelhetik a multi-site beállításokat, valamint akár többféle eszközt is.

 

A Nebula applikáció az eszköz telepítését gyorssá és könnyűvé teszi – csak be kell szkennelni a QR kódot, és az automatikusan csatlakozik és regisztrál a felhőben, letölti a szükséges konfigurációt és automatikusan megtalálja a legújabb firmware frissítést. Ezáltal nincs szükség technikai segítségre sem, és jelentősen csökkennek a beüzemelési költségek.

 

 

Nincsenek rejtett költségek

A kredit-alapú, on-demand licensz modell az üzletek részére optimális választást tesz lehetővé, és a felhő alapú hálózat minden előnye kihasználható anélkül, hogy olyan rejtett költségek miatt aggódna, mint a bonyolult árazás, a technikai szakértelem hiánya, vagy a tanácsadási költségek. „A felhő alapú szolgáltatások üzleti felhasználása folyamatosan nő. A Nebula felgyorsítja a hálózati kiépítéseket, a felhő-alapú irányító központtal pedig mindent kézben tart. A vállalkozásoknak ezért nem kell aggódnia a további hardver- és szoftverköltségek miatt, mert a felhőn keresztül folyamatosan szemmel tudják tartani és menedzselni a teljes hálózatot”- mondta Treso Tamás, a Zyxel regionális értékesítési menedzsere. Hozzátette: „A Nebulának köszönhetően csökkentjük a komplikált termékárazás, a fejlesztések, a technikai segítség és a bonyolult telepítések terhét. A kis- és középvállalkozások számára ezzel egy különösen vonzó felhő-alapú technológiát tudunk ajánlani”.

 

Az új Nebula portfolió egy felhő menedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhő felhő menedzselt switch eszközből (NSW) és egy felhő menedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).