20 Samsung hűtő kapott ENERGY STAR Emerging Technology Award díjat 2017-ben

forrás: Prím Online, 2017. január 4. 14:16

A Samsung legújabb hűtősorozatának 20 típusa nyerte el az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala által kibocsátott ENERGY STAR Emerging Technology Award díjat. Az EPA ENERGY STAR programja az energiahatékony termékek besorolásának és a fogyasztók tájékoztatásának megbízható forrása. A díj az energiatakarékosság és a klímavédelem szempontjából élenjáró termékeket ismeri el.

A Samsung 2017-ben piacra kerülő húsz hűtőjének mindegyike elismerést kapott az innovatív R-600a hűtőközegért, amely megfelel az energiafelhasználás csökkentésével és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásával kapcsolatos szigorú EPA követelményeknek. A Samsung Electronics az első olyan gyártó, amely megkapta az EPA jóváhagyását az olyan nagyméretű, felső fagyasztóval és kétszárnyú ajtóval rendelkező lakossági hűtőmodellek piacra dobására, amelyek az új technológiát alkalmazzák.    

 

Az EPA először 2011-ben ítélte oda az ENERGY STAR Emerging Technology Award díjat, amely minden évben más termékkategóriára vagy környezettudatos témára fókuszál. A Samsung eddig kétszer nyerte el a díjat: a 2017-es hűtőszekrények mellett a márka 2013-ban is megkapta azt környezetbarát DV457 ruhaszárítójáért. 

 

Az energiatakarékossághoz vezető út

A Samsung új R-600a klímabarát hűtőrendszere az ózonréteget kímélő technológiával rendelkezik, amelynek globális felmelegedési potenciált (GWP) jelző mérőszáma rendkívül alacsony. Az R-600a egység kompresszorának kevesebb munkát kell elvégeznie, amely 6,5 százalékkal csökkenti az energiafelhasználást, és a korábbi modelleknél csendesebb működést is biztosít. 

 

A Samsung az új technológiát már a hűtőrendszer-minősítések 2021-re tervezett módosítása előtt kifejlesztette. A fejlett technológiával rendelkező, 2017-ben díjnyertes hűtőszekrények megfelelnek az EPA új, 15 alatti GWP értéket meghatározó minősítésének, miközben 5 százalékkal vagy annál nagyobb mértékben növelik az energiahatékonyságot. Emellett az EPA Significant New Alternative Policy (SNAP) programja engedélyezte az R-600a hűtőközeg használatát az amerikai piacon.

 

„A Samsung arra törekszik, hogy megfeleljen a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. Büszkék vagyunk arra, hogy az EPA elismerte innovatív és környezetbarát hűtőszekrényeinket” – mondta Byung-Sam Seo, a Samsung Electronics Háztartási gépek üzletágának elnöke. – „Az R-600a hűtőközeg gyökeres változást jelent az energiafelhasználás csökkentése szempontjából. Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több környezetkímélő háztartási készüléket fejlesztünk.”

 

Amellett, hogy a Samsung 2017-es hűtősorozata rendkívül energiatakarékos, több választási lehetőséget, rugalmasságot és csatlakoztatási lehetőséget is nyújt a fogyasztók számára.  Az új belső funkciók - a továbbfejlesztett precíziós hűtés, a rugalmas tárolási lehetőségek és a megújult belső világítás - megújult külső részletekkel párosulnak, mint az újratervezett fogantyúk és különleges minőségű felületek, valamint a harmonikus, minden konyhába jól illeszkedő kialakítás.