Új 4K HDR X és A sorozata a Sonytól

forrás: Prím Online, 2017. január 5. 10:59

A Sony bejelentette az új 4K HDR televízió sorozatot, amelyek még fényesebben és magasabb kontrasztaránnyal jelenítik meg a tartalmakat. Az új BRAVIA tévék gyönyörűen adják vissza a 4K HDR (High Dynamic Range – magas dinamikatartományú) képeket köszönhetően a Sony egyedi képfeldolgozó processzorának és képmegjelenítő technológiáinak.

Az internetes video streaming szolgáltatások, a 4K UHD Blu-ray formátum és a PlayStation4 játékok elterjedésével a HDR technológia egyre nagyobb teret nyer. Minden eddiginél nagyobb szerephez jutnak a különböző képjavító és képfeldolgozó funkciók, amelyek olyan képminőséggel kápráztatják el a nézőt, amilyennel a filmkészítők és videojáték fejlesztők eredetileg megálmodták. A Sony zászlóshajója, a Z sorozat a széles körben elismert 4K HDR X1 Extreme processzort alkalmazza, amellyel tartalmaink élethű és mély színekkel, kiváló textúrával és kontraszttal jelennek meg, nagyban hozzájárulva ezzel a HDR technológia térnyeréséhez. A Sony most két új TV sorozatot mutat be, ezzel a 4K HDR X1 Extreme processzor tudása szélesebb közönség számára válik elérhetővé.

 

Az új XE93 sorozat – az X1 Extreme processzor mellett – támogatja a Slim Backlight Drive+ háttérmegvilágítási technológiát, amely a Slim Blacklight Drive-hoz képest precízebb fényszabályozást és pontosabb helyi sötétítésvezérlést tesz lehetővé. A Quad-Edge struktúrájú LED megvilágítás és az X-tended Dynamic Range PRO pontos helyi sötétítésvezérlő technológiája kiváló fényerősséget és páratlanul nagy kontrasztarányt jelenít meg. Tízszer nagyobbat, mint egy hagyományos LED XDR televízió.

 

A Sony szélesebb közönség számára szeretné elérhetővé tenni a 4K HDR élményét ezért bemutatja az új „BRAVIA OLED” elnevezésű 4K HDR OLED televízióit. Az A1 sorozat teljesen új vizuális élményekbe kalauzolja nézőit, amelyhez hozzájárulnak az OLED háttérmegvilágítás és az X1 Extreme képfeldolgozó processzor, az egyedi, a nagyképernyős tévékben a világon elsőként használt hangrendszer és a prémium megjelenés.

 

Az OLED technológia több mint 8 millió önállóan világító képpontjának köszönhetően az A1 sorozat elképesztően gazdag vizuális élményt kínál példátlan feketével, valósághű színekkel, elmosódás-mentes képekkel és széles betekintési szöggel. A rendkívüli 4K HDR megjelenítés érdekében az X1 Extreme processzor gondoskodik a megjelenítendő pixelek tömkelegéről és kihasználja az OLED technológia által nyújtott lehetőségeket.

 

 

A BRAVIA OLED azonban nem csak a hihetetlen minőségű képről szól. Az A1 sorozat a világ első nagyképernyős tévéje, amely kiváló hangzást biztosít, egyenesen a képernyőről. Az OLED háttérvilágítás nélküli kialakítását kihasználva a Sony kifejlesztette az új Acoustic Surface hangtechnológiát, amely lehetővé teszi, hogy a képernyő teljes felületéről közvetlenül érkezzenek a hangok a nézők felé. A technológia segítségével egyesül a kiváló képi megjelenítés és a hangzás, amire a hagyományos tévék már nem képesek. A televízió széles hang- és képi szinkronizálást hoz létre a képernyő szélein is. Az OLED technológia rendkívül széles betekintési szögének köszönhetően az A1 sorozat páratlan vizuális- és hangzásélményt kínál, bárhonnan is nézzük.

 

Az Acoustic Surface technológia és az A1 sorozat csúcsminőségű kialakításának köszönhetően nincs szükség többé hagyományos hangszórókra a nappaliban. Az egyedi, állvány nélküli külső biztosan nem vonja el a figyelmet a képernyőről.

 

Az XE93 és az A1 sorozat is támogatja a Dolby Laboratories HDR formátumát, a Dolby Vision-t, amely a Sony egyedi képi és hangtechnológiáival ötvözve még gazdagabb vizuális élményeket kínál.

 

A Sony további három 4K HDR TV és Full HD HDR TV sorozatot jelentett be, amelyek a 2017-es év folyamán lesznek elérhetőek. Mindegyik modell támogatja a Sony által szabadalmaztatott technológiákat, mint például az újfejlesztésű 4K HDR X1 processzort (XE90 és XE85 sorozat esetén), amely piacvezető képminőséget nyújt a televíziózás terén.

 

A Sony célja, hogy vásárlói számára továbbra is izgalmas fejlesztéseket kínáljon a gazdagabb vizuális megjelenítés érdekében, ötvözve a különböző képmegjelenítő- és saját fejlesztésű képfeldolgozó technológiákat.

 

 

Az új Sony televízió modellek és főbb jellemzőik:

 

A1 (77”, 65” és 55” Class modell) 4K HDR OLED TV sorozat

 

XE94 (75” Class modell) 4K HDR TV sorozat, XE93 (65” és 55” Class modellek) 4K HDR TV sorozat

 

XE90 (75”, 65”, 55”, és 49” Class modellek) 4K HDR TV sorozat

 

XE85 (75”, 65”, és 55” Class modellek) 4K HDR TV sorozat 

 

XE80 (55”, 49”, és 43” Class modellek) 4K HDR TV sorozat

 

WE75 (49” and 43” Class modellek) Full HD HDR TV sorozat 

 

WE66 (49” és 40” Class modellek) Full HD HDRTV sorozat, WE61 (32” Class modell) Full HD HDRTV sorozat

 

RE45 (40” Class modell) Full HD HDR TV sorozat