A show hátterében a a Schneider Electric épületautomatikai és energiamenedzsment-megoldásai

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 17. 11:54

A Schneider Electric átfogó felügyeleti rendszer garantálja a tökéletes koncertélményt Las Vegas egyik legnagyobb szórakoztatóközpontjában, a T-Mobile Arénában, amely évente mintegy 160 nagyszabású eseménynek ad otthont, köztük a szeptember 21-22-én megrendezésre kerülő iHeartRadio Music Festivalnak, ahol többek között olyan híres előadók lépnek fel idén, mint Justin Timberlake, Jack White, Carrie Underwood vagy Mariah Carey.

A T-Mobile Arena adottságainak köszönhetően változatos típusú eseményeknek ad otthont. A létesítmény a koncertek, díjátadók, showműsorok mellett különféle sporteseményeknek is helyszíne, legyen szó bokszról, ketrecharcról, jégkorongról vagy kosárlabdáról. Ezek lebonyolítása különféle üzemeltetési szolgáltatásokat követel meg. A látogatók számára a parkolástól és a hatékony beléptetőrendszertől kezdve a nézőtér, illetve a VIP páholyok kiszolgálásán át az alapvető szükségleteket kielégítő mosdókig és büfékig. Míg a fellépőknek elengedhetetlen a megfelelő öltöző, illetve a profi és egyben üzembiztos színpadtechnika (fény, hang, effektek stb.). Ahhoz pedig, hogy mindenki kényelmesen és biztonságban érezze magát, illetve jól szórakozzon, a színfalak mögött olyan nélkülözhetetlen funkciókat kell működtetni és felügyelni, mint a hűtés, a fűtés, a megfelelő világítás vagy a biztonsági és informatikai rendszerek. Mindez a különböző eszközök, szoftverek és berendezések végeláthatatlan sorának tökéletes összhangját feltételezi.
 
 
Az átláthatóság tükrében
 
Ahhoz, hogy ez a bonyolult gépezet tökéletesen működjön, a tervezőknek és építtetőknek egy olyan rugalmas, fejlett és átfogó irányítási rendszerre volt szükségük, amely mintegy szürke eminenciásként a háttérből felel az épület működéséért, és képes alkalmazkodni a változatos körülményekhez. Így esett a választás a Schneider Electric EcoStruxure platformjára, amely több száz, az internethez csatlakoztatott és egymással kommunikáló eszközt kezel egy központi rendszerben, és a tőlük érkező információkat feldolgozva jól értelmezhető formában ad visszajelzést az épület állapotáról az üzemeltetőknek. 
 
Egy kétnapos fesztivál margójára
 
A szeptemberi zenei fesztivál, illetve az egyéb hasonló rendezvények zökkenőmentes lebonyolításához számos komponenst kell egyszerre működtetni, nyomon kísérni az állapotukat, valamint az esetlegesen felmerülő problémákra, nem várt helyzetekre azonnal reagálni, és beavatkozni a rendszerbe. Néhány példa ezek közül:
Mindennek a lelke
 
Az EcoStruxure Building rendszer elemei nemcsak a közönségnek és a fellépőknek, de az épületüzemeltetőknek is magasabb színvonalú élményt biztosítanak. A teljes körű felügyeleti és irányítási platform használatával jól nyomon követhető az energiafogyasztás többek között azáltal, hogy a rendszer értesítéseket küld az illetékeseknek a náluk lévő mobilkészülékekre, valamint lehetővé teszi eltérő épületenergetikai és -menedzsment beállítások használatát rendezvények, illetve „üres napok” esetére. A T-Mobile Arena ennek köszönhetően 12 hónap alatt közel 18 százalékos megtakarítást ért el.