Idén az ABB Kft. vezetője kapta “Az év külföldi vállalatvezetője” díjat

forrás: Prím Online, 2019. január 28. 15:05

A Budapest Business Journal (BBJ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) az idén ötödik alkalommal díjazott külföldi vállalatvezetőket. „Az év külföldi vállalatvezetője” díjat olyan Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezető kaphatja, aki az adott év során kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. 

 A hazánkban élő külföldi vállalatvezetők fontos partnerek a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) számára. A HIPA elsődleges feladata az új befektetők Magyarországra vonzása mellett a hazánkban már letelepedett vállalatok újbóli befektetéseinek elősegítése, valamint a hazai vállalatok integrálása a multinacionális szereplők beszállítói értékláncába. 

 

A győztest egy öt tagú szakmai zsűri választotta ki. A testület tagjai voltak Román Balázs, a BBJ vezérigazgatója, Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara Magyarország vezérigazgatója, Ésik Róbert, a HIPA elnöke, Dale A. Martin, a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara elnöke, és a múlt évi díj nyertese, Marc de Bastos Eckstein.

 

 

Taira-Julia Lammi megköszönte a szakmai zsűrinek az elismerést, és a magyarországi ABB Kft. dolgozóinak az egész éves támogatást. „A kollégáim és csapatmunka nélkül most nem állnék itt ezzel a díjjal” – mondta a díjátadást követően. Az ügyvezető véleménye szerint: “Magyarország jól kihasználja az energetika és a negyedik ipari forradalom által generált pozitív változásokat.” 

 

Taira-Julia Lammi Finnországból származik, 2016. szeptember 1-től tölti be az ABB Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját. Ő az első női, és egyben az első finn származású vezető, aki elnyerte a “Az év külföldi vállalatvezetője” díjat.