Az LG bemutatta a világ első 1 milliszekundumos válaszidejű IPS monitorát

forrás: Prím Online, 2019. július 1. 10:57

Az LG Electronics (LG) idén az E3 (Electronic Entertainment Expo) kiállítás keretében mutatta be legújabb UltraGear Nano IPS technológiával felvértezett G-SYNC monitorát, ami a világ első 1 milliszekundumos (ms) válaszidőre képes kijelzője.* Az új monitor azoknak a játékosoknak készült, akiknek fontos a Nano IPS technológia pontos színvisszaadása, a villámgyors válaszidő, valamint a 144 és 175 Hz közt állítható képfrissítési sebesség. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az LG kijelzője a legfontosabb paraméterek mentén nyújt kiemelkedő játékélményt a felhasználóknak.

A monitorból kétféle verzió készül: mindkettő Nano IPS technológiával és 144 Hz-es képfrissítéssel érkezik. A 38 hüvelykes típus (38GL950G) 3840x1600-as, a kisebbik, 27 colos (27GL850) pedig 2560x1440-es felbontást kínál, emellett az eszközök a DCI-P3 színtér 98 százalékát is lefedik, így a tartalmak rendkívül élénken, ugyanakkor vibrálásmentesen jelennek meg rajtuk. A nagyobbik készüléket úgy tervezték, hogy a játékosok a lehető legkönnyebben el tudjanak merülni a játékélményben: a monitor 21:9-es képaránnyal, gyakorlatilag káva nélküli kialakítással, korszerűsített Sphere Lighting 2.0 háttérvilágítással, illetve az eszköz hátoldalára szerelt RGB lámpasorral érkezik, melynek fényei a képernyőn látható tartalommal megegyező színekben világítva fokozzák az élményt.

A 27 hüvelykes UltraGear modell NVIDIA G-SYNC kompatibilis**, és támogatja a HDR10 szabványt, míg a nagyobb, 38 hüvelykes típus az NVIDIA G-SYNC processzort és a VESA DisplayHDR 400 szabványt is támogatja. Utóbbi modell az NVIDIA tanúsítványával is rendelkezik: az eszköz több mint 300, a teljesítményt és a képminőséget vizsgáló tesztkörön bizonyította, hogy kiemelkedő játékélményt nyújt. A monitorok a tartalmakat folyamatosan és szakadásmentesen jelenítik meg, és olyan, a játékosok számára fontos funkciókat kaptak, mint a Dynamic Action Sync, a Black Stabilizer, valamint a célkereszt mód, ami különösen az FPS játékok során jelent előnyt.

 

 

Az LG UltraGear Nano IPS monitorok értékesítése a 27GL850 típusra leadott előzetes rendelések teljesítésével kezdődik meg július 1-jén az Egyesült Államokban. A legfontosabb európai piacokra, köztük Magyarországra a harmadik negyedévben érkeznek meg a készülékek.

 

Specifikációk:

 

 

____________ 

* A monitorok válaszidejét egy független amerikai kutatószervezet, az Underwriters Laboratories tesztelte.

** Az NVIDIA által hitelesítve.