A Sony bemutatta a díjnyertes RX termékcsalád legújabb tagját

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 5. 15:59

A Sony bejelentette a díjnyertes RX fényképezőgép termékcsalád legújabb tagját, az RX100 VII-t (model DSC-RX100M7). Az új termék tartalmazza a Sony full-frame tükör nélküli Alpha 9 fényképezőgéphez kifejlesztett technológiákat, így az RX100 VII új szintre emeli a teljesítményt a kompakt piacon. Professzionális szintű funkciói és egyedi megoldásai magabiztosságot kölcsönöznek a felhasználóknak, mindezt úgy, hogy bármikor, bárhol gyorsan elővehető az élet legszebb pillanatainak megörökítéséhez. 

 

  

Az RX100 VII fényképezőgépet egy újfejlesztésű 1.0 típusú rétegelt Exmor RS CMOS képérzékelő és a legújabb generációs BIONZ X képprocesszor hajtják. A két technológia közösen új szintre emelik az autofókusz teljesítményt és olyan sebességi szintet biztosítanak, amelyre eddig csak az Alpha 9 volt képes. A ZEISS Vario-Sonnar T* 24-200mm F2.8-4.5 zoomobjektívnek köszönhetően az RX100 VII bármilyen fotózási körülmények között megállja a helyét, és bárki számára megbízható munkaeszköz lehet, felhasználói szinttől függetlenül.  

 

 

 

AF teljesítmény új szintje a kompakt fényképezőgépek piacán

Az RX100 VII a világ legtöbb, 357 fázisérzékeléses AF pontot és 425 kontrasztérzékeléses AF pontot tartalmaz. Mindemellett az optimalizált objektív meghajtónak köszönhetően a világ leggyorsabbv 0,02 másodperces reakcióidejű AF követésére képes. Az AF/AE követési teljesítmény is tovább fejlődött, amely immár 60 alkalom/másodperces sorozatfelvételre másodpercenként és rögzíti a gyors mozgásokat 20fps sebességgel AF/AE követéssel, biztosítva, hogy minden pillanat gyorsan és pontos fókusszal megörökíthető legyen.

 

Az Alpha 9-hez hasonlóan képérzékelője elsötétedésmentes fényképezésre is képes élő nézetben még 20fps sebességű sorozatfelvétel alatt is. Az RX100 VII-ban debütál az Egyszeri sorozatfelvételix funkció, mely tökéletesen örökíti meg a gyorsan mozgó témákat akár 90fpsx sebességig, mindezt JPEG/RAW formátumokban, bekapcsolt torzításvédő redőnyzár mellett. Az Egyszer sorozatfelvétel funkció egyetlen exponálással egyszerre 7 állókép készítésére képes 90fps, 60fps vagy 30fps sebességgel, így a fotós könnyedén kiválaszthatja a tökéletes pillanatot gyors mozgású objektumok esetén is.

 

A kompakt fényképezőgépek piacán először az RX100 VII tartalmazza a Valós idejű követés és a Valós idejű Eye AF funkciókat. A Valós idejű követés a Sony legújabb algoritmusán alapul, amely mesterséges intelligencia alapú objektum felismerésével teszi lehetővé a tárgyak pontos megörökítését, akár az érintőpanel, akár a hátsó kijelző segítségével. A Valós idejű Eye AF, a Sony elismert technológiájának legújabb verziója, amely szintén mesterséges intelligencia alapú objektum felismerést alkalmaz, hogy valós időben felderítse és feldolgozza a szemadatokat, ezáltal pontosabb, és gyorsabb követési teljesítményre képes. Az Eye AF emberi és állati témák esetén is segíti a fotóst, hogy neki kizárólag a kompozícióra kell fókuszálnia. 

 

A videókészítés “alphája” és omegája

A pehelykönnyű, kompakt (kb. 302g / 102mm x 58mm x 43mm) RX100 VII-t bárhová magával viheti és olyan helyekre is felszerelhető, ahol nagyobb méretű fényképezőgépek már nem férnének el. Méretéhez képest azonban számos professzionális szintű videós képességekkel rendelkezik, ezért utazás közbeni fotózáshoz, pl. vlogoláshoz ideális választás lehet:

– Belső 4K videófelvétel teljes pixel kiolvasással, pixel binning nélkül magas bitrátájú XAVC S módban

– Valós idejű követés és Valós idejű Eye AF

– A 4K Active SteadyShot képstabilizátor 8x hatékonyabb, mint a 4K Standard SteadyShot technológia

– Integrált mikrofon bemenet 

– Hybrid Log-Gamma (HDR) / S-Gamut3.Cine / S-Log3, S-Gamut3/S-Log3 képprofilok

– Támogatja az Imaging Edge mobilalkalmazás “Movie Edit add-on” kiegészítőjét, amely segít a videók utómunkálataiban 

– Függőleges helyzetben történő videórögzítés 

– Intervallumfotózás az idősűrítéses videókhoz

– Szuperlassított felvételek készítése akár 1000 képkocka/másodpercig 

– 180 fokban dönthető LCD kijelző, amely vlogoláshoz alatt is könnyedén kezelhető

 

„Az RX100 VII új szintre emeli a fotózást és a videózást a kompakt fényképezőgépek piacán és biztosak vagyunk benne, hogy kivételes sebessége és AF képességei elnyerik a felhasználók tetszését. Az új kompakt termék kivételes élményt nyújt a fotósok számára, akik ezentúl egy Alpha 9-cel megegyező erejű és megbízhatóságú gépet hordozhatnak a zsebükben.” - Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotó eszközeiért felelős marketing igazgatója.

 

 

Stílusos védelem az RX100 sorozatú fényképezőgépekhez

Sony bemutatta az új, fekete műbőr tartótokot az RX100 sorozathoz (LCJ-RXK), amelyhez jár egy objektívtartó tok és egy vállpánt is. A tartótok nemcsak könnyű hozzáférést biztosít a mikrofon aljzathoz, de védelmet nyújt a külső hatások ellen is. A kiegészítő USB terminálként és töltőállomásként is használható, valamint segíti az adatok és képek továbbítását anélkül, hogy el kellene távolítani tokot.

 

Elérhetőség

Az RX100 VII fényképezőgép és az LCJ-RXK tartótok 2019 augusztusától kapható Európában.