A PayPal Magyarországon is elindította díjmentes online pénzgyűjtési megoldását

forrás: Prím Online, 2019. augusztus 6. 16:02

Az új PayPal-pénzgyűjtés funkcióval egyszerűen és gyorsan létrehozható egy személyes pénzgyűjtő oldal, ahol ismertethető a gyűjtés célja, majd a hivatkozás gyorsan megosztható e-mailben, chaten vagy közösségi oldalakon. A funkció egyszerű megoldás lehet személyes célokra, de alkalmas jótékonysági felajánlások gyűjtésére is.

A PayPal nem sokkal az ingyenes P2P* pénzküldő szolgáltatásának bejelentése után Magyarországon is elindítja új pénzgyűjtő megoldását, a PayPal-pénzgyűjtés funkciót. A megoldás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt gyűjtsenek szinte bármilyen jellegű közös kiadás fedezésére: alkalmas egy csoportos ajándék árának begyűjtésére ismerőseinktől, segítségével szervezhetünk jótékonysági gyűjtéseket, de kisebb összegű személyes tartozások rendezésére is tökéletes eszköz lehet.

 

 

A PayPal pénzgyűjtő oldal egyszerűen létrehozható a PayPal-fiókban, vagy a PayPal applikációban. Az oldal létrehozásakor megadható a gyűjtés célja, a célösszeg, a felhasználók saját háttérképet is tölthetnek fel, és meghatározhatják, hogy nyilvános legyen-e a hozzájárulók neve, illetve a felajánlott összeg.

 

Az oldal létrehozása, illetve a hozzájárulás teljesen ingyenes, ha a hozzájáruló felek rendelkeznek PayPal-számlával, és a PayPal-egyenlegükről vagy a bankszámlájukról fizetnek. Ha valakinek még nincs PayPal-fiókja, akkor egyszerűen és díjmentesen létrehozhat egyet. Akik nem rendelkeznek PayPal-fiókkal, bankkártya használatával is hozzájárulhatnak a gyűjtéshez.

 

A felajánlott összeg egyenesen a PayPal-pénzgyűjtéshez kapcsolódó számlára kerül, így bármikor nyomon követhető vagy felhasználható. Minden hozzájárulás visszakereshető a gyűjtés előzményeiben, és az összegyűlt összeg bármikor áthelyezhető a gyűjtés szervezőjének PayPal-számlájára.  

 

 

A pénzgyűjtő oldal egy egyedi hivatkozás segítségével egyszerűen megosztható SMS üzenetben, e-mailben, vagy az olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook, Twitter stb. A PayPal-pénzgyűjtés funkció jelenleg Európa 26 országban érhető el.

 

A PayPal és Censuswide felmérése szerint a magyarok körében a költségek megosztása leggyakrabban egy-egy csoportosan vásárolt születésnapi ajándék kifizetésekor, éttermi számlák kifizetésekor vagy benzinpénz megosztásakor merül fel**. A legfőbb okok, amelyek miatt az adósok nem fizetik vissza a kisebb összegű tartozásokat, hogy a távolság miatt ritkán találkoznak a hitelezővel, nincs náluk elég készpénz/nincs a közelben ATM, vagy egyszerűen csak elfelejtik visszafizetni az adott összeget.

 

___________________

* A PayPal-számlával rendelkező magyar felhasználók díjmentesen küldhetnek forintot Magyarországon belül, továbbá eurót és svéd koronát az Európai Gazdasági Térség országaiba, amennyiben ehhez nem szükséges pénznemek váltása.

** A kutatást a Censuswide készítette a PayPal megbízásából 10.112 18 éves, vagy annál idősebb felnőtt megkérdezésével 10 európai országban (Belgium, Csehország, Finnország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Norvégia, Lengyelország, Portugália és Portugália, Svédország). Az interjúkat online készítették 2018. november 27. és december 14. között.