Két új termékéről is lerántja a leplet a Nikon

forrás: Prím Online, 2019. október 10. 17:10

A Nikon ma bemutatja a Nikon Z 50-et, a Z sorozat első DX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét és az első két NIKKOR Z DX-zoomobjektívet, a NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR és a NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR objektívet. A remek képminőségnek köszönhetően a vadonatúj Nikon Z 50 tökéletesen éles fényképeket és 4K-s videókat készít, amelyek részletgazdagok, ragyogó színűek, és amelyeknek valódi mélységük van. A Z 50 fényképezőgépet az új NIKKOR Z DX-objektívekkel kombinálva az új DX tükör nélküli rendszer lenyűgöző képeket készít a nagy látószögtől a telefotóig minden beállítás mellett.

Nagyméretű, 20,9 megapixeles DX-formátumú érzékelőjével a Z 50 a Nikon tükör nélküli rendszerének optikai előnyeit egy erős és kompakt DX-vázban egyesíti. Az elismert Nikon Z 7 és Z 6 fényképezőgépből örökölt funkciók közé tartozik a széles Nikon Z-bajonett és a gyors, széles lefedettségű hibrid AF- (automatikus élességállító) rendszer. A Z 50 éles képű elektronikus keresővel, dönthető érintőképernyővel, valamint Nikon tükör nélküli fényképezőgépeket oly kényelmessé tévő mély markolattal is el van látva. Az intelligens szemérzékelő AF-funkciónak köszönhetően a Z 50 nagyszerű a portréfotózáshoz, az akár 11 kép/mp sebességű sorozatfelvétel (AF-/AE-funkcióval) pedig a gyorsabb történések is megörökíthetők. A Z 50 teljes mértékben kompatibilis az FTZ bajonett-adapterrel, amelynek segítségével a NIKKOR DSLR-objektívek is használhatók a fényképezőgéppel.

Mindkét Z-bajonettes DX-objektív optimalizálva van a széles Nikon Z-bajonett kiváló fénygyűjtő képességéhez. Ezek a zoomobjektívek gyorsan, csendben és folyamatosan állítják az élességet, így kiválók mind a videókhoz, mind az állóképekhez. A rendkívül jól hordozható NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR „palacsinta” formátumú vékony zoomobjektív, amellyel a nagy látószögtől a portréfotózásig minden helyzetben gyönyörű képek készíthetők. A NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR egy kompakt zoomos telefotó-objektív: egyedi portrék komponálását éppúgy lehetővé teszi, mint a távoli történések megörökítését – ráadásul mindezt stabilan, simán és precízen végzi.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe termékmenedzsere a következőket mondta: „A Nikon új Z 50 tükör nélküli rendszerű fényképezőgépe a kreativitás és a teljesítmény izgalmas elegyét kínálja a fotózás és a videózás szerelmeseinek. Az új NIKKOR Z DX-objektívek mellett az új gép teljes mértékben kompatibilis az összes Z-bajonettes objektívvel is. Ha pedig valakinek már vannak F-bajonettes objektívjei és kiegészítői, azokat is használhatja az új rendszerrel. Legyen szó akár tapasztalt Nikon DSLR-tulajdonosokról, akár első alkalommal Nikon gépet használókról, a Nikon DX tükör nélküli rendszer rengeteg növekedési lehetőséget kínál.”

Nikon Z 50

 

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

 

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR