Kormányzati szervtől kapott kibervédelmi megbízást a QUADRON Bahreinben

forrás: Prím Online, 2019. december 18. 18:36

A Bahreini Telekommunikációs Hatóság (Telecommunications Regulatory Authority) megbízásából a magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. végezheti több regionális szinten működő, Arab-öbölbeli telekommunikációs vállalat IT-biztonsági felkészültségének felmérését. A feladat fontos mérföldkő a hazai cég számára, hiszen a projekt következő fázisában telekommunikációs SOC (Biztonsági Műveleti Központ) létrehozását tervezheti és kivitelezheti a bahreini telekommunikációs hatóság számára.

A magyar QUADRON Kibervédelmi Kft. nyerte el a Bahreini Telekommunikációs Hatóság (Telecommunications Regulatory Authority) megbízását, melynek keretében a magyar cég feladata, hogy a hatósággal közösen mérjék fel több regionálisan működő, Arab-öbölbeli telekommunikációs vállalat IT-biztonsági felkészültségét. A vizsgálatok másik fontos eleme a „benchmarking”, vagyis az ellenőrzött vállalatok SOC érettségének összehasonlítása globális iparági trendekkel és más fejlett vagy fejlődő országokbéli telekommunikációs cégekkel és hatóságokkal. 

 

„Újabb jelentős mérföldkövet sikerült elérnünk az Arab-öbölben, hiszen közvetlenül kaptunk megbízást egy kormányzati szervezettől, ami hatalmas eredmény. A mintegy ötvenmillió forint értékű, közel fél éves projekt keretében fontos szakértői feladatokat láthatunk el olyan regionális szintű telekommunikációs vállalatokon dolgozva, mint a Saudi Telecom, a Batelco vagy az Omantel. Ez tovább erősíti pozíciónkat a régióban, ahol fontos terjeszkedési terveink vannak a jövőre nézve” – hangsúlyozta Gulyás Péter, a QUADRON Kibervédelmi Kft. ügyvezetője. 

 

A QUADRON már évek óta jelen van a közel-keleti piacon: a tavalyi évben összesen közel 100 millió forint értékben nyújtott kiberbiztonsági szolgáltatásokat Kuvaitban, idén ősszel pedig exkluzív stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar Zubair Corporationnel, az egyik legnagyobb ománi cégcsoporttal, illetve a vállaltcsoport kötelékébe tartozó IT vállalattal, az OCS Infotech-hel.