Tovább szólhat a debreceni Campus Rádió

forrás: Prím Online, 2020. január 10. 10:35

Az év első ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a szolgáltató kérésére öt évvel meghosszabbította a debreceni FM90 Campus Rádió szolgáltatójának jogosultságát és nyertest hirdetett egy pécsi frekvencia pályázatán. 

A szolgáltató kérelmére további öt évvel – 2025. április 5-ig – megújította a grémium a Debrecen 90,0 MHz helyi rádiós frekvencián működő, közösségi jellegű FM90 Campus Rádió szolgáltatójának médiaszolgáltatási jogosultságát. 

 

A testület döntése szerint a Pécs 94,6 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázat nyertese a Karc FM Média Kft., amely Karc FM 94,6 néven tervezi majd adását.

 

Elfogadta a Médiatanács a helyi Gyöngyös 88,9 MHz frekvencia közösségi, továbbá a Heves 93,7 MHz, a Sátoraljaújhely 104,9 MHz, valamint a körzeti Miskolc 96,3 MHz frekvenciák kereskedelmi jellegű használatára kiírt pályázati felhívások tervezeteit. A hevesi, a sátoraljaújhelyi és a miskolci pályázatok dokumentumai péntektől, a gyöngyösié január 13-ától olvashatók az NMHH honlapján.

 

A grémium megállapította, hogy a kisközösségi rádiós médiaszolgáltatási lehetőségek elvi használatára szóló, 2019. július 18-án a Médiatanács által kiírt pályázat eredménytelen, ugyanis a pályázható Miskolc, Szentendre, Gyomaendrőd telephelyek közül a szentendreire beérkező egyetlen ajánlat a Budakalászi Média Kft.-től alakilag érvénytelen volt. 

 

A kiskunfélegyházi Rádió Smile szolgáltatójára tízezer forintos bírságot szabott ki a testület, amiért szerződéses vállalásaihoz képest kevesebb szöveget, magyar zenét, közszolgálati műsort és ismétlést, több zenét, valamint túl hosszú reklámokat sugárzott egy vizsgált őszi adáshéten. A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

 

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.