A Huawei állásfoglalása a nagy-britanniai bejelentéssel kapcsolatban

forrás: Prím Online, 2020. január 29. 11:02

Az alábbiakban közöljük Victor Zhang, a Huawei alelnökének Boris Johnson brit kormányfő bejelentésével kapcsolatban tett állásfoglalását.

„A Huaweit megnyugtatja az Egyesült Királyság kormányának jóváhagyása, melynek értelmében ügyfeleinkkel közösen tovább folytathatjuk az 5G hálózat kiépítését. Ez a döntés egy sokkal fejlettebb, biztonságosabb és költséghatékonyabb telekommunikációs infrastruktúrát eredményez majd, amely megfelel a jövő követelményeinek. Mindez lehetőséget ad az Egyesült Királyság számára, hogy a világ vezető technológiáihoz férjen hozzá, továbbá biztosítja a piaci versenyt.

 

Több mint 15 éve szállítunk csúcstechnológiákat az Egyesült Királyságban működő telekommunikációs szolgáltatóknak. Erre az erős múltra építkezve tovább támogatjuk partnereinket az 5G-hálózati beruházásaikban, ami elősegíti a gazdasági növekedést és segíti az Egyesült Királyságot abban, hogy megőrizze nemzetközi versenyképességét.

 

Álláspontunk szerint a sokszínű beszállítói piac és a tisztességes verseny elengedhetetlenek a hálózat biztonságához és az innovációhoz, valamint ahhoz, hogy a vásárlók továbbra is a lehető legjobb minőségű technológiákhoz férhessenek hozzá.”