A LEGO Csoport és a Nintendo összefog, jön a legendás építőjáték

forrás: Prím Online, 2020. március 13. 16:58

A LEGO Csoport bejelentette a Nintendóval való együttműködését, ami megváltoztatja mindazt, ahogy eddig az emberek Super Marióval találkoztak a fizikai világban, és ahogy LEGO kockákkal játszanak.

Mindkét vállalat elkötelezett az innováció és a játék iránt, a kollaborációjuk eredménye pedig egy újragondolt LEGO építési élmény, amit a mindenki által kedvelt videojáték ikon, Super Mario ihletett.

 

A LEGO Super Mario nem videojáték, és nem is hagyományos LEGO kockákon alapuló készlet, hanem egy teljesen új termékvonal, amely egy interaktív LEGO Mario figurát tartalmaz, ami LEGO kockák segítségével, a valóságban megépített pályákon gyűjti az érméket. Az új vonal Super Mario játékos világának eddig még sosem látott oldalát mutatja meg a gyerekeknek. Super Mario a valóságos LEGO világban kel életre, ahol egészen újfajta kihívások sora és újszerű játékstílus várja.

 

A LEGO Csoport és a Nintendo egy, a hírt bejelentő videót is megosztott:

 

 

A videó betekintést enged abba, hogy mi várható a LEGO Super Mario idei megjelenésekor, és megmutatja, hogyan lehet játszani az interaktív Mario figurával, és érméket gyűjteni a LEGO kockákból kialakított, valóságban végigjárható pályán.

 

„Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy egy közösségi és interaktív LEGO játék formájában kelthetjük életre Mariót” – mondta Julia Goldin, a LEGO Csoport marketingigazgatója és végrehajtó alelnöke. „Több millió gyermek számára tesszük lehetővé, hogy az alkotás és a játék folyamatát irányítva kedvenc karakterükkel, Marióval egy teljesen új játékélményben legyen részük. A legújabb digitális technológia felhasználásával a LEGO Super Mario társas, interaktív és egyben együttműködésen alapuló élményt nyújt a gyerekeknek.”

 

„Mindig is szerettem a LEGO termékeket és azt, ahogy a gyerekeknek segítenek a játék során szabadjára engedni a képzeletüket” – mondta Takashi Tezuka, a Nintendo játék producere és igazgatósági tagja. „A LEGO Csoporttal közösen megalkotott új termék a játék két típusát ötvözi: az egyik során szabadon megépíthető Mario világa, a másik során pedig ebben a megépített világban lehet játszani Marióval.”

 

A LEGO Super Mario az idei év során jelenik meg, további információ később lesz elérhető.