Magyarországra jön a világ legnagyobb korai fázisú startup akcelerátora, a Founder Institute

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 11. 17:16

Budapesten nyitja meg legújabb nemzetközi képviseleti irodáját a világ legnagyobb korai fázisú startupokra fókuszáló akcelerátora, a Founder Institute. Az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben alapított szervezet világszerte már összesen 200 városban működtet irodát. A Founder Institute Hungary programja induló magyar tech startupok jelentkezését várja. A programban sikerrel résztvevő vállalkozások, jelentős mentori támogatásban részesülnek, befektetési ajánlatot kapnak és egyedülálló nemzetközi üzleti és befektetői kapcsolatrendszerhez kapnak hozzáférést.

Dimenzióváltást hozhat a magyar technológiai startup közegbe a Founder Institute hazai megjelenése. A hivatalos akcelerátor program mellett a Founder Institute Hungary ingyenesen elérhető, online eseménysorozatot is indít, melynek célja a tudásátadás, a vállalkozói kultúra fejlesztése. Ennek keretében a kezdő vállalkozók, startupperek nemzetközi nagyágyúktól és a magyar startup világ legkiemelkedőbb szakembereitől kaphatnak hasznos útmutatást, tanácsokat a vállalkozásépítés fortélyai kapcsán. A Founder Institute magyar programját három tapasztalt startup guru: Bohner Tamás (Drukka Startup Studio, Intellitext Akcelerator), Horváth Balázs (Startup Grind Budapest), és Ivánka Iván (Ivanka Consulting) vezeti. 

 

 

Top szakemberek segítik a vállalkozásokat

A magyar programban mentorként a régió legjelentősebb startup befektetői, cégalapítói és felsővezetői támogatják tudásukkal a résztvevő induló vállalkozásokat. A teljesség igénye nélkül a Founder Institute Hungary tevékenységét mentorként támogatja többek között: 

 

 

Belépő a nemzetközi startup elitbe

A Founder Institute Hungary 2021 januárjában induló akcelerátor programja keretében a résztvevő korai fázisú vállalkozások: 

 

A program elképesztő eredményekkel büszkélkedhet: a résztvevő vállalkozások 78%-a stabil piaci szereplővé vált. Számos startupnak pedig olyan világhírű befektető cégek magvető akcelerátor programjába is sikerült bejutnia, mint az Y Combinator, a Techstars vagy az Andreseen Horowitz, illetve több, mint 50%-uknak sikerült a piaci átlagnál magasabb cégértékelés mellett nemzetközi befektetőktől tőkét bevonnia.

 

A magyar programot sikeresen elvégző vállalkozások mindegyike befektetési ajánlatot kap a Drukka Startup Stúdiótól, Magyarország legnagyobb és legeredményesebb korai fázisú befektetési alapjától vagy az Intellitext hardver- és IOT startup-befektetőtől. Az érdeklődők október 25-ig kedvezményes áron jelentkezhetnek a programba.