Kilencvenhat edzésmódot támogat a Huawei új okosórája

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 17. 11:03

A Huawei bemutatta legújabb fitnesz kiegészítőjét, a Watch Fit-et. A gyártó első négyszögletes előlapú okosórája izgalmas színekben érkezik. 34 grammos súlya ellenére akár tíznapos üzemidőt, gyorstöltést, AMOLED kijelzőt, beépített GPS-t, mintegy 100 edzésmódot és a helyes gyakorlatvégzést bemutató, animált személyi edző funkciót is kapott. Fejlett okosszenzorainak köszönhetően 24 órás szívműködés-figyelést, a véroxigénszint mérését, az alvásfigyelést és a stressz-szint változásainak nyomonkövetését is lehetővé teszi – sőt a hölgy felhasználókra külön figyelmet fordítva a menstruációs ciklust is követi. A készülék szeptember 25-től 42.990 Ft-tól megvásárolható.

Véroxigén-szintet is mér

Legyen szó akár jógáról, vagy magas intenzitású kardió edzésről, a Watch Fit beépített animált személyi edzőjére mindig számíthatunk. Az asszisztens 44 különböző testhelyzetet animál 12 edzésmódhoz, ezzel lehetővé teszi, hogy okostelefon vagy más készülék nélkül, szabadon edzhessünk, akár otthon is.  A készülék bíztat is a mozgásra, ha érzékeli, hogy 3 óránál többet ülünk egy helyben, jelez, ha ideje felállni. 

 

A Watch Fit összesen 96 edzéstípust támogat, melyeket fejlett érzékelőivel mér. A 11 profi edzésmód lefedi a legnépszerűbb mozgástípusokat, beleértve többek között a futást, sétálást, biciklizést és az úszást. A beépített virtuális futóasszisztenssel pedig saját magunk ellen is versenyezhetünk. A többi 85 edzésmóddal szinte bármilyen mozgásformát kipróbálhatunk, legyen szó fitneszedzésről, táncról, labdajátékokról, vízi-, téli- vagy extrém sportokról. Az edzésmód egyszerű kiválasztását követően a készülék méri a teljesítményünket, az okosszenzorok pedig többek közt a szívritmust, kalóriát, az edzés idejét, a véroxigén-szaturációt (SpO2) figyelik.

 

Fejlett alvásfigyelési funkciók

A felhasználók egyre inkább igénylik, hogy okoseszközeik odafigyeljenek testük működésére. A pulzusmérésen túl a Huawei Watch Fit számos fejlett érzékelőjével szívritmusunkat, alvásunkat és stressz szintünket is méri.

 

A Huawei TruSeen 4.0 szívritmus-figyelő technológiája támogatja az intelligens, háttérben futó mérést. A felhasználók nyugalmi szívritmusa mellett infografikán jeleníti meg az elmúlt 24 óra szívritmusának változását és figyelmeztet, ha bármilyen rendellenességet tapasztal.

 

A Huawei TruSleep 2.0 követi az alvásunkat valós idejű szívritmus- és alvásminőség-figyeléssel. Az óra felismeri, ha a felhasználó elalszik és felébred. Ezek alapján állítja össze az alváselemzést, ami az alvás különböző szakaszait (felszínes és mély alvás, REM fázis, ébrenlét) mutatja. A Huawei AI-technológiáját felhasználva az óra hat tipikus alvászavart képes pontosan felismerni (elalvási nehézség, felszínes alvás, nyugtalanság, korai ébredés, REM fázis, rendszertelen munka és pihenés). Az adatok és az elemzés felhasználásával a Watch Fit több száz különböző alvásjavítási javaslatot és személyre szabott alvási szolgáltatásokat kínál. A felhasználók ennek, illetve a hosszú, akár 10 napos üzemidőnek köszönhetően minden reggel tudni fogják, hogy aludtak előző éjjel és hogyan tudnak esetlegesen többet tenni a még pihentetőbb alvásért.

 

Az összetett egészségfigyelő funkciók, az SpO2-, a stresszszint-ellenőrzés, illetve a menstruációs ciklus megfigyelése lehetővé teszi, hogy a felhasználók részletesebb képet kapjanak egészségügyi állapotukról. Az SpO2-ellenőrzés segít nyomon követni a véroxigén-szaturációt, a stressz szint csökkentésére légzési gyakorlatokat kínál. 

 

Formabontó forma

A Watch Fit a Huawei első olyan okosórája, mely lekerekített, téglalap alakú kijelzőt kapott. Az 1,64”-es, tökéletes arányú AMOLED HD kijelző lehetővé teszi az animált edzésmódok és más egyedi funkciók megjelenítését. Az ultravékony keretnek köszönhetően zavartalanul élvezhetjük az élénk és színes kijelző látványát.

 

A készülék súlya mindössze 34g, kecses és karcsú megjelenése minden öltözékhez illik. Az óra pántja Mentazöld, Sakura rózsaszín és Éjfekete színekben érkezik a hazai piacra. A lélegző kialakítás és a hosszú üzemidő garantálja, hogy a Watch Fit napokig vagy akár hetekig tökéletesen működjön.

 

A Watch Fit kijelzője 130 különböző számlap megjelenítési módot kínál a Huawei Watch Face Store-on keresztül. A felhasználók saját fotóalbumukból közvetlenül küldhetnek át képeket az okosórára, majd kiválaszthatják, mely adatokat szeretnék megjeleníteni rajta. A folyamatosan bekapcsolt állapotban lévő kijelzőn hat különböző óralapból választhatnak, így bármikor rápillantanak az órájukra, tudják, mennyi az idő. 

 

Árak és elérhetőségek:

A Huawei Watch Fit szeptember 25-től bruttó 42.990 forintos ajánlott fogyasztói áron valamennyi kiskereskedelmi partnerünknél elérhető.

 

A MediaMarkt, az Extreme Digital, az Euronics, az eMAG, a 220Volt, a BestByte, valamint a Notebook.hu üzleteiben vásárolt termékek mellé ráadásul szeptember 25 és október 11 között ajándék okosmérleg is jár.