Új ügyvezető a Hewlett Packard Enterprise-nál

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 24. 12:05

Szpisják Tibor, a Hewlett Packard Enterprise (HPE) magyarországi kereskedelmi igazgatója novemberben veszi át az ügyvezetői feladatokat a T-Systems-hez távozó Gonda Gábortól. Ügyvezető igazgatóként Szpisják Tibor egyik legfontosabb célkitűzése a hazai top vállalatok mintegy 90%-ával együttműködő, vállalati informatikai megoldásokat biztosító HPE élén, a felhőélményt kínáló, szolgáltatásalapú informatika elterjedésének elősegítése.

A Hewlett Packard Enterprise magyarországi csapatában 2016 óta kereskedelmi igazgatói pozíciót betöltő Szpisják Tibor ügyvezető igazgatóként november 1-től veszi át a HPE irányítását. A villamosmérnök végzettségű 34 éves szakember friss diplomásként 2010-ben csatlakozott a HPE elődszervezetéhez, a HP-hoz. A pályafutása kezdete óta nagyvállalati eszközökkel és a viszonteladói hálózat építésével foglalkozó Szpisják Tibor a HP kettéválását követően a nagyvállalatok számára informatikai eszközöket kínáló Hewlett Packard Enterprise-nál 2015-ben lépett vezetői pályára.

 

„Az idei modellváltást követően immár szolgáltatásalapú informatikai megoldásokat kínáló HPE-nél az a célunk, hogy ügyfeleinknek a lehető legkorszerűbb informatikai megoldáscsomagot biztosítsuk, amelyet rugalmasan, az aktuális igényeiknek megfelelően használhatnak. A felhőélményt helyi adatközpontban megvalósító platformunk lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy mind hardver, mind szoftver tekintetében nagyobb beruházás nélkül, fogyasztásalapon élhessenek a legújabb technológiák adta előnyökkel. A népes helyi szakembergárdánk és a folyamatos képzés alatt álló viszonteladói csapatunk biztosítani tudják, hogy a központ által kifejlesztett megoldásokat itthon testre szabjuk az ügyfeleink igényei szerint” – mondta el Szpisják Tibor.

 

A Hewlett Packardnál és a Hewlett Packard Enterprise-nál 17 éve dolgozó, 2012 óta a HP-nál, 2015 óta a HPE-nél ügyvezetői igazgatói pozíciót betöltő, 2018 óta a HPE teljes közép-európai régióját vezető és a HPE-t novemberig ügyvezető igazgatóként irányító Gonda Gábor a T-Systems vezérigazgatója lett.