A Dell Technologies kibővíti as-a-Service stratégiáját

forrás: Prím Online, 2020. október 28. 12:10

A felhő alapú informatikai infrastruktúrák területén vezető* Dell Technologies az APEX projekt keretében kibővíti szolgáltatásként kínált ajánlatait. A vállalat így megkönnyíti a hozzáférést on-demand technológiáihoz ügyfelei és partnerei számára a tárolók, szerverek, hálózatok, hiperkonvergens infrastruktúrák, asztali számítógépek és szélesebb körű megoldások esetében.

Az APEX Projekt egyesíti a vállalat as-a-Service és felhő stratégiáját, technológiai kínálatát és  piacra lépési elképzeléseit. A szervezeteknek egységes felhasználói élményben lesz részük a szolgáltatásként nyújtott eszközökkel, bárhol is futtassanak terheléseket: helyben, a peremhálózatokon vagy a nyilvános felhőkben.

 

„A Project APEX választási lehetőségeket, egyszerű használatot és egységes élményt kínál az ügyfelek számára a számítógépek és informatikai infrastruktúrák területén egyetlen megbízható partnertől – ez az iparágban egyedülálló. A célunk lehetővé tenni az ügyfeleknek, hogy a számukra legmegfelelőbb módon, szabadon skálázhassák erőforrásaikat, ezáltal gyorsan reagálhassanak a változásokra és az informatika helyett az üzleti igényeikre összpontosíthassanak” – mondta Jeff Clarke, a Dell Technologies ügyvezető igazgatója és üzemeltetésért felelős alelnöke.

 

„2021 végére a szolgáltatásként kínált eszközök és megoldások használatával járó rugalmasság és alkalmazkodóképesség hatására háromszorosára fog nőni a helyszíni as-a-Service infrastruktúrák iránti kereslet” – monta Rick Villars, az IDC Worldwide Research részlegének csoportvezető alelnöke.

 

 

Szolgáltatásként nyújtott és felhő alapú fejlesztések

Az APEX projekt alapját az új Dell Technologies Cloud Console biztosítja. A vállalatok az igényeik gyors kielégítése érdekében böngészhetnek a piactéren, ahol felhőszolgáltatásokat és szolgáltatásként nyújtott megoldásokat rendelhetnek. Az ügyfelek néhány kattintással helyezhetnek üzembe terheléseket, kezelhetik többfelhős erőforrásaikat, valós időben figyelhetik a költségeiket, és bővíthetik az elérhető lehetőségek körét.

 

Az USA-ban a következő év első felében lesz elérhető a Dell Technologies Storage-as-a-Service (STaaS), amely a skálázható és rugalmas tárolási erőforrások szolgáltatásként nyújtott portfóliója. Ez blokk- és fájladat-szolgáltatásokat, valamint további vállalati szintű funkciók széles választékát nyújtja majd. A STaaS OPEX-tranzakciókhoz készült és lehetővé teszi, hogy az ügyfelek könnyedén kezelhessék STaaS-erőforrásaikat a Dell Technologies Cloud Console-lal.

 

A Dell további fejlesztésekkel is bővíti a Dell Technologies felhő alapú és szolgáltatásként nyújtott ajánlatait:

 

Folyamatos fenntarthatóság

A Dell Technologies APEX projektje segít, hogy a vállalatok biztonságos és környezetbarát módon cseréljék le az infrastruktúrájukat. A Dell kezeli a használt informatikai eszközök visszaküldését és felújítását, valamint segít az ügyfelek saját fenntarthatósági céljainak támogatásában. A vállalat ezzel is további lépéseket tesz a saját Progress Made Real-céljainak eléréséért: 

 

Elérhetőség

 

___________________

* IDC WW Quarterly Cloud IT Infrastructure Tracker, 2020. második negyedév, 2020. szeptember 29.

** A becslés All Flash Storage és VMware Cloud Foundation Standard Edition kiadással rendelkező 500 számításoptimalizált példány (C-500 példányblokk) 3 éves időszakon belüli vásárlásán alapul, havi átlagos 23 500 USD áron, 2020. októberi árakon. Az előfizetéses előre konfigurált megoldások esetében a díjszabás a konfigurációban szereplő példányblokkok száma és típusa alapján eltérő lehet. Az árakkal kapcsolatban érdeklődjön értékesítési kapcsolattartójánál. Csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban érhető el.