DIGI állásfoglalás a frekvenciatender kapcsán

forrás: Prím Online, 2020. november 13. 19:56

A DIGI Csoport szeretné megköszönni annak a 100 000 embernek, akik aláírták a DIGI-t támogató petíciót, hogy a vállalat fair feltételek mellett versenyezhessen a 900 MHz-es és 1800 MHz-es frekvenciasávok használati jogáért, így biztosítva kedvező áron a lehető legszélesebb körben mobil szolgáltatásokat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által közzétett, a spektrum használatára vonatkozó frekvencia aukció olyan diszkriminatív kritériumokat tartalmazott, amelyek ellehetetlenítették a DIGI részvételét a tenderben. A DIGI elküldte észrevételeit a Hatóságnak, melyben a vállalat kérte a kritériumok hazai és európai szabályozás olyan alapelveivel való összehangolását, mint az átláthatóság, objektivitás, arányosság elve, és a verseny előmozdítása, melyek mind az ügyfelek érdekeit mind pedig a távközlési piac fejlődését szolgálják. 

 

Azonban – dacára a vállalat erőfeszítéséinek – a tender végleges kiírásánál a DIGI észrevételeit nem vették figyelembe, ezzel lehetetlenné téve annak indulását. 

 

A DIGI úgy véli, hogy a verseny akadályozásával és egy negyedik mobil szolgáltató spektrumhoz való hozzáférésének gátlásával az NMHH jelentősen csökkenti az előfizetők lehetőségeit arra, hogy versenyképes áron jussanak hozzá alapszolgáltatásokhoz. 

 

Előfizetői támogatásának tudatában a DIGI Csoport a továbbiakban is fejleszti mobilhálózatát, így biztosítva magas színvonalú szolgáltatásait magyar előfizetőinek.