A Check Point Software cyber-biztonsági előjelzései 2021-re

forrás: Prím Online, 2020. november 25. 12:10

Még több COVID-19 támadás, kártékony programok és cyber-konfliktusok, az 5G és az IoT terjedésével kapcsolatos új veszélyek – a következő 12 hónapban ezek vezetik a szervezetek biztonsági programjának toplistáját.

A Check Point Software Technologies Ltd. kiadta 2021-re vonatkozó cyber-biztonsági előjelzéseit: részletezi a legfontosabb biztonsági kihívásokat, melyekkel a szervezeteknek a jövő évben szembe kell nézniük.

 

A Check Point szerint a COVID-19 járvány kapcsán bevezetett változtatások lesznek továbbra is a szervezetek IT és biztonsági csapatai figyelmének a fókuszában. A vállalatok 81%-a állt át nagylétszámban távoli munkavégzésre, ebből 74% tervezi ezt folyamatosan fenntartott állapotnak. A vállalat ugyanakkor az egyre inkább előtérbe kerülő zsaroló programokra és botnet fenyegetésekre is felhívja a figyelmet, illetve az új 5G hálózatok biztonságossá tételével és az azokhoz kapcsolódó eszközök számának óriási növekedésével kapcsolatos kihívásokra. 

 

„A COVID-19 járvány szinte minden szervezetet eltérített a megszokott üzletmenettől és arra kényszerítette őket, hogy tegyék félre üzleti és stratégiai terveiket, és a munkaerő biztonságos távoli hozzáférésének hatalmas léptékű kiépítésével foglalkozzanak. Ugyanakkor a biztonsági csapatoknak az új felhő fejlesztésekkel kapcsolatos egyre növekvő fenyegetéssekkel is szembe kellett nézniük, ahogy a hackerek keresték a járvány okozta zavarok kihasználásának lehetőségeit: a biztonsági szakemberek 71%-a számolt be arról, hogy a cyber-fenyegetések száma nőtt a kijárási tilalmak elrendelése óta,” - mondta Dr. Dorit Dor, a Check Point Software Technologies termékekért felelős elnökhelyettese. „A cyber-biztonsággal kapcsolatos egyik megjósolható dolog, hogy a fenyegetéseket indítók mindig azt keresik miként tudnák előnyükre fordítani a fontos eseményekből vagy változásokból adódó lehetőségeket – erre példa a COVID-19 vagy az 5G bevezetése. Annak érdekében, hogy a fenyegetésekre fel legyenek készülve, a szervezeteknek proaktívaknak kell lenniük és a támadási felületek egyetlen részét sem hagyhatják védtelenül vagy ellenőrizetlenül, különben azt kockáztatják, hogy a kifinomult, célzott támadások következő áldozatai lesznek.”

 

A Check Point 2021-re vonatkozó cyber-biztonsággal kapcsolatos előrejelzései három kategóriába oszthatók: a COVID-19-el kapcsolatos fejlemények; kártékony programok, személyes adatok és cyber konfliktusok; az 5G és IoT platformok megjelenése.

 

 

A világjárvánnyal kapcsolatos fejlemények

 

Kártékony programok, személyes adatok és cyber háború

 

 

 

Az új 5G és IoT platformok