Okosotthon központ a Hörmann-tól

forrás: Prím Online, 2020. december 19. 18:43

A Hörmann új lendületet ad az intelligens otthonok számára: az új, Hörmann homee Brain, Smart Home központtal kényelmesen és rugalmasan vezérelhetők a Hörmann ajtók, kapuk és rádiós vevőegységek, és szükség esetén kiegészítő rádiós technológiával is működik. A Hörmann termékek a már bevált Hörmann BiSecur rádiós rendszerrel működtethetők.

A Smart Home megoldások ideális esetben az összes eszközt hálózatba kapcsolják egymással, melyek aztán egyszerűen és kényelmesen, egyetlen rendszerrel vezérelhetők. A valóság azonban gyakran másképp néz ki: a Smart Home termékek különböző rádiós protokollokkal rendelkeznek és mindegyik saját alkalmazást használ.  

 

Az áttekinthetőség megőrzése és az alkalmazás egyszerűsítése érdekében ezért szükség van egy központra, mely független a használt technológiától és az összes eszközzel képes kommunikálni. A Hörmann egy ilyen megoldást kínál a homee rendszerrel. A rendszer moduláris felépítésű, így bármikor rugalmasan bővíthető. Rádión kommunikál az összes Hörmann meghajtással, azaz garázskapu-, udvarikapu- és beltéri ajtómeghajtással, valamint a házbejárati ajtók zárjaival, rádiós vevőegységgel ellátott elektromos eszközökkel és más Smart Home technológiák olyan eszközeivel, mint pl. riasztórendszerek, árnyékoló berendezések és fűtőtest-termosztátok. 

 

 

A rendszer központi egysége a Hörmann homee Brain Cube, egy fehér, kézreálló kocka WLAN kapcsolattal, mely a házon belül bárhol elhelyezhető. A fehér báziskockára ráhelyezhetők más színű kockák, az igénytől és az egyedi Smart Home kiviteltől függően. Ezek a kockák többféle rádiós protokollal rendelkeznek, mint pl. ZigBee, EnOcean vagy Z-Wave. A Hörmann homee Brain Cube az összes rádiós protokollt tartalmazza; ugyanakkor a már meglévő Hörmann kapuk, ajtók és rádiós vevőegységek is működtethetők vele. Ezenkívül a Smart Home központ kompatibilis az Alexa, Google Home és Siri hangsegéddel is.

 

A Hörmann homee telepítése végtelenül egyszerű: a báziskockát az áramhálózatra csatlakoztatjuk, a Hörmann homee appot feltelepítjük a táblagépre vagy az okostelefonra, az eszközt beállítjuk és kész is. 

 

 

A Hörmann BiSecur rádiós rendszerrel vezérelhetők a Hörmann kapuk, ajtók és rádiós vevőegységek. Mivel ez kétirányúan működik, az eszköz aktuális állapota is lekérdezhető. Így a felhasználó például lekérdezheti, hogy a kapu nyitva vagy zárva van-e – és ezt a világban bárhonnan megteheti. A bővített funkciói révén a Hörmann homee felváltja az eddig a BiSecur rádiós rendszerrel működtetett BiSecur Gateway-t és a BiSecur appot.