AgiCon All-Stars konferencia

forrás: Prím Online, 2021. február 4. 15:03

A mai folyamatosan változó üzleti környezetben elengedhetetlen az agilis szemléletmód, hiszen bármikor történhetnek váratlan események, melyekhez alkalmazkodni kell. A 2020-ban megjelenő COVID-19 olyan változásokat hozott magával, ami azonnali reagálást kíván, ehhez pedig meg kell találni a megfelelő eszközöket.

Az üzleti igényekre reagálva, idén rendhagyó, online formátumban kerül megrendezésre az ország legnagyobb agilis rendezvénye, az AgiCon All-Stars konferencia, az IIR Magyarország szervezésében, 2021. február 25-én. 

 

A résztvevők szakmai tanácsokat kapnak Németh Valentintól, a PROgile Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatójától, hogy mire érdemes odafigyelni egy válságkezelés során, olyan módon, ami hosszú távra szól, nem csak egy eseti megoldást kínál. 

 

A pandémia hatására a cégek többsége home office bevezetésével próbálja megóvni kollégáit, az intézkedés pedig abba az irányba mozdította el őket, hogy a kényszer után is megtartják a távmunkát. Ebben az esetben felmerülhetnek az alábbi kérdések: Miben más a felelősségünk egyénként és a Scrum csapat tagjaként? Hogyan tegyük észlelhetővé magunkat, hogy legyünk jelen egymásnak távolról? A témában Benyovszky Luca, Agile Consultant tart előadást, aki ötleteket ad egy jól működő, eredményes csapatmunkához.  

 

Jelenleg a gazdasági visszaesés következményeit az IT szektor sínylette meg a legkevésbé, ez új kihívások elé állította a szakembereket: sokan elveszítették munkahelyüket és közülük többen ebben a szektorban próbálnak elhelyezkedni. Ez által felmerül a kérdés: vajon az iparági felnőttoktatási rendszer fel van készülve arra, hogy gyorsan, az informatika fejlődésével lépést tartva képezzen ki bevethető újoncokat? A témát illető kérdésekre Kreisz József, az L&P Solutions Kft. tesztmenedzsere és tesztelési kompetencia vezetője szoftverminőségbiztosításra kiélezve keresi a válaszokat.

 

 

A Magyar Telekom Agile Coach munkatársa, Azari Nikoletta egy érzékeny, ámde mégis kulcsfontosságú témát feszeget: Ki jó/ ki nem jó Scrum Masternek? Mindemellett beszélni fog arról, hogy mi az, amit ne tegyünk Scrum Masterként, és mit érdemes kipróbálni helyette annak érdekében, hogy később jó szakember váljon valakiből.

 

A dizájnerek agilis környezetben betöltött szerepéről Sterczl Gábor, az evosoft Hungary Kft. UX Engineer, Agile Coach szakemberétől hallhatnak a konferencián, választ kaphatnak arra, hogyan lehet beintegrálni az UXest az agilis munkafolyamatokba és a szervezetbe?

 

Továbbá gyakorlati példán keresztül ismerhetik meg a résztvevők az agilitás bevezetését egy nagyvállalat struktúrájába Fazekas Tom, a Volvo Group Agile Coach-ának előadásában.

 

Kovach Anton, a ShiwaForce CEO-ja az Agilitás mankóiról" beszél majd, vagyis arról, hogyan lehet biztos támaszt építeni az agilitás köré. Az egyik ilyen "mankó" az OKR-módszer, mely a céltudatosságot, a célok fókuszált követését segít megvalósítani. A céloknak hatalma van: a teljesítményt alapjában véve meghatározza, hogy milyen célokat tűzünk ki. Az előadásból az is kiderül, a feszített célok, hogyan segítenek hozzá a növekedéshez és innovációhoz.

 

 

A konferencia kulcstémái között szerepel továbbá:

•  Hogyan lehet egy csapatot mélyebb retrospektívek felé vezetni? - Bankó Ádám, Szervezetfejlesztő, Agile Coach és Molnár Károly, Szervezetfejlesztő, Agile Coach

•  Fókusz a közigazgatásban - Koncz Péter, Product Owner, Lechner Nonprofit Kft. 

•  Mentorálással a hatékony támogatásért - Papp Eszter, Független Business Coach

 

A szakmai előadásokat követően egy online pódiumbeszélgetésre kerül sor, melynek fő témája az agilis szerepkörökben dolgozók (pl. Scrum Masterek, Product Ownerek, Agile Coachok) képzése és karrierútja. Ezzel kapcsolatban Nőthig Dánieltől, az edUcate társalapítójától megtudhatjuk, hogy milyen gondolkodásmóddal készségekkel és eszköztárral jó, ha rendelkezünk egy-egy agilis szerepkörhöz, illetve hogy milyen specifikusságai vannak az egyes szerepköröknek régiós és nagyvállalati viszonylatban. 

 

Amennyiben nem szeretne lemaradni a legújabb trendekről, és első kézből szeretne tájékozódni róluk, csatlakozzon Ön is a résztvevői körhöz! A rendezvény részletes programját és a regisztrációval kapcsolatos információkat megtekintheti a hivatalos honlapon.