Az Erste Bank George alkalmazása elérhető a Huawei AppGallery-ben

forrás: Prím Online, 2021. február 8. 18:50

Február 8-tól a Huawei AppGallery-ben is elérhető George, az Erste Bank magyarországi lakossági ügyfelei számára készített új digitális platformja.  A korszerű banki alkalmazás teljesen felváltja az Erste jelenlegi lakossági netbankját és mobilbank applikációját. Egyben egy megújult banki app-pal bővül a Huawei AppGallery, amelyben immár több mint 260 magyar alkalmazás található meg.

George sokkal több, mint egy korszerű banki applikáció, amely – egyedüliként a magyar piacon – az Amazon felhőjében fut, ezzel rendkívüli gyorsaságot és biztonságot garantálva. George felhasználóbarát és kényelmes: moduláris rendszere révén mindenki saját magára szabhatja a szolgáltatási kínálatot. Univerzális banki szolgáltatásokat kínál, legyen szó több számla és kártya kezeléséről, befektetésről vagy valamilyen új termék, hitel, kártya, befektetés vagy biztosítás igényléséről. Az Erste ügyfelei ezen kívül akár a mobiljukról is nyithatnak értékpapírszámlát, kezelhetik befektetéseiket, vásárolhatnak állampapírokat, választhatnak befektetési alapok közül és persze egy grafikus felületen nézhetik meg azt, éppen mekkora hozamot termelt a portfóliójuk.

 

George egy valódi digitális pénzügyi asszisztens a zsebünkben, amelyben egyszerűen kereshetünk kiadásaink között. Költéseket eleve kategóriákba rendezi a kártyatársasági adatok alapján, így látható, ha egy kategóriában, például ruhavásárlással vagy baráti sörözésekkel túlszaladnánk a tervezett havi limiten. George az adatokat havi és éves bontásban elemzi, pontos képet mutat arról, mennyi pénz áll a rendelkezésünkre, pénzügyi mentorként segítve a személyes pénzügyi fejlődést, egyéni tanácsokat, ötleteket ad.

 

 

Sokaknál automatikusan frissül

Az Erste Bank több mint 300 ezer magyarországi mobilbank felhasználója automatikus frissítésként kapja meg George-ot a következő hetekben, míg a NetBank esetében az átállás fokozatos lesz, a webes felületet egy ideig a hagyományos megoldással párhuzamosan érik el az Erste meglévő ügyfelei. 

 

Több mint 260 magyar app

Az Erste új mobiltelefonos alkalmazása, a George az elsők között érhető el a Huawei AppGallery-n sok egyéb banki alkalmazás mellett.  A Huawei saját alkalmazásboltja nemcsak a pénzügyi appok terén fejlődik dinamikusan, folyamatosan jelennek meg rajta új applikációk. Jelenleg 260 magyar fejlesztésű app érhető el az áruházban.  A hazai Appgallery-userek aktivitása kiemelkedő, a felhasználók számát tekintve Európa Top 10 országa között volt Magyarország tavaly. Az AppGallery továbbra is a világ három legnépszerűbb alkalmazásáruházainak egyike, világszerte 530 millió havi aktív felhasználóval.  

 

„Nagy öröm számunkra, hogy az egyik vezető banki szolgáltató többszázezer ügyfelet kiszolgáló alkalmazása az elsők között jelenik meg az AppGalleryben. Az Erste Geroge-dzsal együtt így már 5 Magyarországon szolgáltató bank alkalmazása érhető el az AppGalleryben, amin keresztül az ügyfelek kényelmesen, biztonságosan intézhetik pénzügyeiket. Gőzerővel dolgozunk azon, hogy ez a szám már a közeljövőben továbbiakkal növekedhessen” – mondta Nagy Ivett, a Huawei Technologies Hungary Fogyasztói Üzletágának marketing igazgatója.