Új Eicon Networks ADSL modem

Tóth Kristóf, 2001. január 24. 23:55
Az Eicon Networks cég piacra dobta legújabb termékét, mely a DIVA 2430 SE (Second Edition) nevet viselő, radikálisan egyszerűsített üzembehelyezési eljárással büszkélkedő, végfelhasználói ADSL modem. A DIVA 2430 SE ideális megoldást jelent mind az interneten való szélsebes szörfözéshez, mind az egyéb telekommunikációs hálózatokhoz való csatlakozáshoz.
Az eddigiekben a különböző szolgáltatok általában külön erre a célra kiképzett technikus csapatokat küldtek ki abban az esetben, ha egy végfelhasználó lakásán nagysebességű internetes kapcsolatra alkalmas berendezést kellett üzembe helyezni. Ez a nem kezdő felhasználóknak és a szolgáltatóknak is kellemetlenséget jelentett, hiszen a felhasználó nem tudta ráérő idejében saját maga üzembe helyezni az új, hálózati kapcsolódáshoz szükséges eszközt, valamint a szolgáltatónak is egyrészt sok pénzébe, másrészt sok idejébe került ezeket a feladatokat ellátni.

Az Eicon Networks cég ígéretei szerint az új ADSL modem esetében alkalmazott Connect és Surf technológiáknak köszönhetően mostantól olyan könnyű, gyors és problémamentes lesz egy új ADSL modem üzembe helyezése, hogy azt akár az alapszintű ismeretekkel rendelkező felhasználók is el tudják majd végezni. Az új Eicon modemet elég csak egyszerűen rácsatlakoztatni az ADSL vonalra, ezután az eszköz már teljesen automatikusan, magától bekonfigurálja magát, és pillanatokon belül létre is jöhet az első nagysebességű internetkapcsolat.

Míg az eddigi hasonló modemek esetében a kliens szoftvereket fel kellett telepíteni a számítógépre, addig az Eicon DIVA 2430 SE ADSL modem esetében az integrált szoftvernek köszönhetően a felhasználók számára szinte láthatatlanná válik a kezelőszoftver. Az új Eicon modemen található egy Ethernet 10BaseT port és egy USB port, valamint opcionálisan rendelhető egy mikrofilteres telefon porttal is, melyre egy telefon, vagy egy faxgép csatlakoztatható.

Az Eicon Networks DIVA 2430 SE típusú új ADSL modeme teljesen kompatibilis a különböző G.Lite és ADSL szabványokkal, ezenkívül pedig teljesen operációsrendszer-független. A csomag részét képezik egyébként a megfelelő ADSL, Ethernet és USB kábelek is. Az új készülék kompatibilis a G.992.1, a G.992.2 és a T1.413 I2 szabványokkal és Microsoft Windows operációs rendszerek alatt támogatja a Virtual Private Networköt (VPN) is, áráról azonban egyelőre sajnos nincs információnk.