Ezt érdemes tudni az automatikus redőnyrácsról

forrás: Prím Online, 2021. március 10. 10:46

A record MINIROLL egy olyan automatikus redőnyrács, amely bejárati ajtók, ablakok és átjárók esetében is képes a hatékony betörésvédelem biztosítására. Az acéllécekkel, RC2-es védelmi osztállyal, francia A2P szabvánnyal kialakított redőnyök könnyen telepíthetők, köszönhetően annak a ténynek, hogy a meghajtóegység a házba van integrálva.

Mi célra jó az automatikus redőnyrács?

 

Az automatikus redőnyrács az élet számos területén hasznos. A record MINIROLL terméke magánlakások, üzletek esetén is szóba jöhet. Mivel maximális szélessége 4 méter, magassága pedig akár 3 méter is lehet, így akár ipari alkalmazásra is megfelelő. Kis ablakfelületekre is felszerelhető, minimális szélessége 0,91 méter, míg a legkisebb magasság 0,7 méter.

 

A redőnyrács stabilitása a lécek lapos kialakításának köszönhető. Feltekert állapotban kompakt helyen, egy 25 x 25 cm-es konzolházban is könnyedén elfér.

 

Anyagát tekintve rendkívüli mértékben strapabíró, ellenáll a vandalizmusnak az anti-graffiti kezelésnek betudhatóan. Az ajtó felülete védőanyaggal kezelt, így mind a filctoll-, mind a szórófestéknyomok hatékonyan eltávolíthatók róla. Akár 50 alkalommal is le lehet tisztítani anélkül, hogy a védőanyag károsodást szenvedne. 


 

Mik a fő előnyei?

 

A bejáratok, ajtók kiegészítőjeként remekül funkcionál, legyen szó akár magánlakásról, irodáról vagy üzletről. Ott, ahol fennáll a veszélye betörési kísérleteknek, illetéktelen behatolásnak, érdemes acélredőnyben gondolkodni, mely fokozott ellenálló képességű.

 

Színvilágát tekintve többféle RAL színben érhető el porszórásos fényezéssel. Ez egy olyan technológia, ami biztosítja a bevonat tartósságát, ráadásul a környezetre kevésbé káros, mint például egy oldószeres festés. Az eljárás esztétikailag is tökéletes vizuális élményt nyújt, tizedmilliméteres pontossággal egyforma réteg alakítható ki így.

 

Telepítése egyszerű, a meghajtóegységet előszerelik. A konzol opcionálisan szerelhető akár belülre, akár kívülre, a megrendelő kívánságának megfelelően. Manuális vészüzem szintúgy szerelhető akár az ajtón belülre, akár azon kívülre is. A biztonsági fék integrálva van a rendszerbe.

 

A léc felülete

 

A szóban forgó record MINIROLL “Rubis” névre hallgató modellje olyan mikroperforált léceket tartalmaz, amik teret adnak a fény beáramlásának, és egyúttal a szellőzést is biztosítják a redőny zárt helyzete esetén is.

 

Ez a mikroperforációs megoldással lehetséges. A lécek kiterjedt felületen lyukacsosak, ám a repedéseket és deformációkat elkerülendő a zsanérok környékén teljes felületűek a lécek. Arra is lehetőség van, hogy a mikroperforáció egy logót vagy feliratot rajzoljon ki.