Kiváló felbontás, kifejező bokeh hatás és nagy teljesítményű autofókusz a Sony-tól

forrás: Prím Online, 2021. március 21. 14:56

A Sony bemutatta G Master full-frame objektív termékcsaládjának legújabb darabját. Az FE 50mm F1.2 GM objektív (SEL50F12GM modell) a Sony G Master szériájához méltó módon kiváló felbontást és kifejező bokeh hatást biztosít, valamint az iparág vezető AF (autofókusz) képességeinek professzionális irányítását és megbízhatóságát ötvözi kompakt és könnyű kialakításban. 

Az objektív maximális F1.2 rekesznagyságának köszönhetően a lenyűgöző sekély mélységélesség és az elképesztő fénygyűjtési képességek együttesével biztosítja a maximális kreatív szabadságot, valamint rövidebb záridőt és alacsonyabb ISO-t tesz lehetővé még gyenge fényviszonyok mellett is, így ideális portrékhoz, esküvői fotózásokhoz, valamint videók készítéséhez is.

 

"Örömmel mutatjuk be a 60. E-mount objektívünket - az FE 50mm F1.2 GM-t -, amely az F1.2-es objektívek terén új szintre emeli az önkifejezést és a használhatóságot állóképek és videók tekintetében" - mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotásért felelős termékmarketing-igazgatója. „Mindig meghallgatjuk ügyfeleinket annak érdekében, hogy a lehető legjobb képalkotó technológiát biztosítsuk számukra. Az FE 50mm F1.2 GM-et, α márka első F1.2 objektívjét kompromisszumok nélkül alakították ki, hogy az megfeleljen a mai tartalomkészítők változó igényeinek."

 

 

Kiemelkedő felbontás és gyönyörű bokeh

Az FE 50mm F1.2 GM-et a legújabb optikai eszközökkel, többek között három XA (extrém aszférikus) alkotóelemmel látták el, amely hozzájárul a magas felbontáshoz a kép teljes területén, amit még teljes, F1.2-es használat esetén is biztosít. Az új objektív továbbá tiszta képet biztosít a háttérmegvilágítású jeleneteknél is a Sony Nano AR Coating II használatával, amely hatékonyan csökkenti a becsillanásokat, így kizárva a szellemképeket. 

 

Az FE 50mm F1.2 GM kifejező G Master bokeh hatást biztosít a maximális, F1.2-es rekesznagyság mellett, kiemelve ezzel minden kép különböző dimenzióit. Az újonnan kialakított 11-lamellás kör alakú rekesznyílásnak és a finomhangolt optikai kialakításnak köszönhetően az objektív minimális szférikus aberráció mellett biztosít sima és mély bokeh effektet az előtérben és a háttérben egyaránt. 

 

Magas teljesítményű AF és követés F1.2 mellett

Az objektív rendkívül sekély mélyélesség esetén is éles, gyors és halk autofókuszt biztosít a négy XD (extrém dinamikus) lineáris motornak köszönhetően, melyek garantálják a kiemelkedő megbízhatóságot. Az FE 50mm F1.2 GM alacsony késleltetéssel és alacsony rezgéssel biztosít tökéletes visszajelzést, így a felhasználók a kompozícióra koncentrálhatnak, amely különösen hasznos az olyan, precíz fókuszt igénylő munkáknál, mint az emberi szemek követése 4K videófelvétel esetén. Ezen felül az objektív vezéralgoritmusa által vezérelt lebegő fókuszmechanizmusnak köszönhetően a teljes fókusztartományban kiemelkedő felbontással képes rögzíteni, 40 cm-es minimális fókusztávolság esetén. 

 

 

Professzionális irányítás és megbízhatóság kompakt formában

Az FE 50mm F1.2 GM-et a professzionális tartalomgyártók igényeit szem előtt tartva alakították ki. Kézenfekvő irányítási funkcióival, mint például a Linear Response MF (manuális fókusz esetén), a rekeszgyűrű ki/be kapcsoló gombbal, a fókuszmód kapcsolóval és két testre szabható fókuszvezérlő gombjával az FE 50mm F1.2 GM ötvözi a könnyű használatot a professzionális irányítással. Ezen felül az FE 50mm F1.2 GM por- és nedvességálló kialakítással rendelkezik, valamint az objektív fluorbevonata taszítja a vizet, olajat és az egyéb szennyeződéseket. A Sony legújabb szimulációs technológiáinak és a legfrissebb optikai kialakításnak köszönhetően az objektív meglepően kompakt és könnyű kialakítással érkezik (φ87x108mm, 778g) ami egyszerű kezelhetőséget és hordozhatóságot biztosít az 50mm-es F1.2 termék számára. 

 

 

Elérhetőség

A vadonatúj FE 50mm F1.2 GM 2021 májusától lesz elérhető a Sony kijelölt üzleteiben.