A hősökért: Sportolj szabadon!

forrás: Prím Online, 2021. április 29. 18:20

Az Ötpróba szabadidősport-mozgalom 2017 áprilisában vette kezdetét, az azóta eltelt négy esztendő során pedig közel 25 ezer fős tömegbázissal büszkélkedhetünk, olyan hétköznapi hősökkel, akik a kevés szabadidejükben is megtalálják a módját a rendszeres testmozgásnak. Ötpróbázóink 2020 decembere óta ráadásul már nem csupán hagyományos értelemben vett szabadtéri sportrendezvényeken gyarapíthatják pontjaik számát, hanem a GeoGO oldal – több mint 10.000 felhasználóval - instant útvonalain is.

A GeoGO olyan online túra, futás, kerékpár és vízitúra útvonal-nyilvántartó felület, amely összesen több mint 600 pályát tartalmaz – ezek közül 150 ingyenesen teljesíthető Ötpróba - Maradj Fitten útvonal. Bőven akad tehát sportolási lehetőség az érdeklődők számára a járványügyi korlátozások alatt is, ráadásul, aki április 30. és május 3. között teljesít bármilyen útvonalat a GeoGO oldalon található pályák közül, teljesítésenként 1.000 forinttal támogatja a Semmelweis Egyetem Alapítvány munkáját. A Semmelweis Egyetem a fertőzés magyarországi megjelenése óta részt vesz a pandémia elleni küzdelemben. Orvosaik, szakdolgozóik és hallgatóik nemcsak a betegágyak mellett, de a szűrésekben és a védőoltások beadásában is szerepet vállalnak a világjárvány legyőzése érdekében.

 

 

A jelenlegi helyzetben kiemelten fontos felhívni a figyelmet a biztonságos sportolás fontosságára, valamint az egészségügy tehermentesítésére, támogatására. Az Ötpróba programot koordináló Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. csapata ezzel az akcióval mindkét célkitűzésnek eleget tesz: egyrészt a virtuális útvonalakon történő egyéni teljesítésekkel a résztvevők senkitől sem zavartatva, a nagy tömegektől távol tudják aktívan erősíteni állóképességüket és immunrendszerüket, másrészt pedig minél többen teljesítenek útvonalat a GeoGO-ban, annál magasabb összeggel tudja a szervező támogatni a hazai egészségügyet.

 

Az akcióban bárki részt vehet, aki szeretne aktívan, a saját egészségére is ügyelve segíteni, tehát nem csak Ötpróbázók teljesítéseit várjuk. Érdemes csatlakozni a kezdeményezéshez, hiszen a teljesítők között a szervező Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. 5-5 darab, egyaránt 25 ezer forint értékű Merkapt Épületgépészeti, illetve futócipő vásárlási utalványt is kisorsol.

 

Fogjunk össze és sportoljunk minél többen a hazai egészségügyért!