Atlassian tréningek a Training360-nál

forrás: Prím Online, 2021. április 30. 11:03

NASA, eBay, Toyota – mindez csak néhány azon szervezetek sorában, melyek az Atlassian termékeit használják az agilis működés támogatására. A hazánkban is egyre népszerűbb megoldás még szélesebb körben történő megismertetésére most a Training360 oktatóközpont és az Atlassian termékek hazai nagykövete, a META-INF írt alá együttműködési megállapodást.

Mi a közös a NASA-ban, az eBay-ben, az Airbnb-ben, a Toyotában vagy éppen a DPD futárszolgálatban? Az, hogy mindannyian agilis módszertan szerint működnek, s ezt az Atlassian eszközeivel támogatják, melyek legnagyobb hazai képviselője a 2003-ban alapított META-INF. A cég portfóliójában olyan, Magyarországon is már egyre több vállalat által használt agilis szoftverek találhatóak, mint a Trello, a Confluence, illetve a Jira. E megoldások segítségével világszerte felhasználók milliói követik nyomon feladataikat, projektjeiket nap mint nap, folyamatos virtuális csapattársi és ügyfélkollaboráció mellett. 

 

„Magyarországon is egyre többen ismerik fel az agilis működés előnyeit. Nem véletlen, hogy az általunk 2015 óta szervezett közösségi események – az Atlassian Day konferencia, valamint a negyedévente jelentkező Magyar Atlassian Meetup -  kapcsán létrehozott Magyar Atlassian közösség már közel 1000 főt számlál, mellyel a világ egyik legnagyobb Atlassian közössége lettünk” – mondta  Gáspár Attila, az Atlassian legnagyobb magyarországi partnere, a META-INF ügyvezetője. 

 

Szintén az agilis transzformáció, illetve agilis működés szakmai támogatásán dolgozik az évente mintegy 15 ezer szakember képzéséről gondoskodó Training360. Az oktatócég agilis tréningkínálatának bővítéséhez keresett olyan partnert, aki képes a hazánkban is egyre több vállalat által alkalmazott Atlassian megoldásokhoz tapasztalt oktatókat biztosítani. „Nagy öröm számunkra, hogy mostantól a világ egyik legnépszerűbb agilis működést támogató eszközrendszeréhez tudunk gyakorlatorientált képzéseket kínálni a META-INF szakembereinek tolmácsolásában. Tréningjeinkkel így a digitális termékfejlesztéstől kezdve az agilis transzformációig képesek vagyunk segíteni a hazai vállalatok még hatékonyabb működését” – mondta a Training360 képviseletében Nyisztor József ügyvezető igazgató.

 

Irány a felhő!

Az együttműködés eredményeként a Training360 agilis tréningkínálata a META-INF által tartott oktatások révén az Atlassian termékportfóliójára épülő képzésekkel egészül ki. Ennek keretében a Training360-nál mostantól a Jira, a Confluence agilis eszközök bevezetéséhez, és hatékony használatához szükséges informatikai és üzleti tudás is megszerezhető. A megállapodás ezen felül kiterjed az Atlassian Cloud platformján elérhető termékkel kapcsolatos oktatásra is. Ennek jelentősége azért kiemelt, mert az Atlassian egyértelműen kinyilatkoztatta, hogy a Cloud megoldásokat tartja elsődleges prioritásának