Élőben követhető Magyarország legnagyobb informatikai versenyének díjkiosztó ünnepsége

forrás: Prím Online, 2021. május 26. 19:23

Az ELTE Informatika Kar Facebook oldalán élőben kerül közvetítésre az e-Hód, Magyarország legnagyobb informatikai versenyének díjkiosztó ünnepsége.

Az e-Hódot a Bebras, vagyis a Nemzetközi Informatikai és Számítógépkészség Verseny (International Contest on Informatics and Computer Fluency) részeként tíz éve rendezi meg Magyarországon a Neumann Társaság az ELTE Informatikai Karával közösen.

 

A versenyre tanáraik nevezhettek be hazai általános-, és középiskolás diákokat, akiknek informatikai gondolkodást igénylő feladatokat kellett megoldaniuk. A  2020. november 9-20-a között  az interneten lebonyolított megmérettetésen 249 magyarországi iskolából összesen 29 341 diák vett részt, ami a hazai informatikai tanulmányi versenyek történetében rekordnak számít. 

 

Mivel az e-Hódon nem klasszikus programozási feladatok vártak a versenyzőkre, ezért ilyen jellegű előképzettségre sem volt szükség, a megoldás strukturált és logikus gondolkodást igényelt. A versenyen öt korcsoportba osztva vehettek részt diákok negyediktől tizenkettedik osztályig, egy-egy iskolai tanóra keretében, akár digitális oktatás keretében, otthonaikból is. Idén először - külön kategóriában - tanárok is megmérethették magukat a versenyen, közel százan vállalkoztak a feladatra.

 

Idén újabb játékos kihívásra, egy szokatlan második fordulóra invitálták a résztvevőket. Kedvenc hód feladatukhoz kellett illusztrációt, képregényt, történetet készíteniük, úgy, hogy szerepeltessék a történetbe a “feladványt” és a megoldást, valamint lehetőleg az informatikai (illetve egyéb tudományterülettel való) kapcsolódási pontokat is.

 

Az online díjkiosztóhoz a csatlakozási link ide kattintva érhető el!