Új, szolgáltatásként igénybe vehető portfólió a Delltől

forrás: Prím Online, 2021. június 2. 09:52

A Dell Technologies éves konferenciáján, a Dell Technologies World 2021 rendezvényén bejelentette a szolgáltatásként kínált megoldásokból álló APEX portfólióját, hogy egyszerűbben igénybe vehető technológiákat biztosíthasson a vállalatoknak. 

Informatikai szolgáltatások terén szerzett szakértelme révén a Dell Technologies APEX gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a fizikai informatikai infrastruktúra beszerzési, felügyeleti, karbantartási és szervizelési folyamatait. Az APEX rugalmas választási lehetőséget kínál a vállalatoknak. Az ügyfelek igényeik szerint méretezhetik az informatikai rendszerüket, új alkalmazásokat indíthatnak el, új projekteket kezdhetnek, és vállalatuk változó igényeire is választ adhatnak – mindezt egy helyen, egy egyszerű konzolon keresztül, a Dell felügyelete mellett. A szervezetek 14 napon belül képesek üzembe helyezni az APEX informatikai erőforrásait, és az APEX kapacitásukat akár öt napon belül is tudják növelni.* 

 

 

Az APEX Data Storage Services egyszerűsített, adattárolási szolgáltatást kínál, valamint a világ vezető szolgáltatójának** nagyvállalati tárolórendszerét teszi elérhetővé a szervezetek számára, amelyet bárhol, bármikor igénybe vehetnek. 

 

Az APEX Cloud Services egységes és biztonságos felhőüzemeltetést tesz lehetővé a nyilvános felhőben, a magánfelhőben és a peremhálózatokon is, így az ügyfelek az igényeiknek leginkább megfelelő környezetbe helyezhetik a terhelést. Az APEX Cloud Services részeként az APEX Hybrid Cloud és az APEX Private Cloud integrált számítási, tárolási és hálózati erőforrásokat kínál hagyományos és felhőalapú alkalmazásokhoz egyaránt. Az ügyfelek egyszerűen választhatnak a hibrid- vagy magánfelhős erőforrások közül, amelyeket az olyan kritikus terhelések igényeihez fejlesztettek, mint amilyenek a mesterséges intelligencia és a virtuális asztali infrastruktúra esetében jelentkeznek. Miután az ügyfelek kiválasztották a felhőalapú erőforrásokat, hozzáférést kapnak az iparág leggyorsabb hibridfelhő-környezetéhez, amely akár 86 százalékkal gyorsabb***, mint az önállóan beüzemelhető hibrid felhő. Az APEX Cloud Services automatizált életciklus-felügyelettel egyszerűsíti és korszerűsíti az üzemeltetést. A szervezetek csökkenteni tudják a működési költségüket, és kézben tarthatják a teljes felhőalapú informatikai rendszer kiadásait egy átlátható és kiszámítható előfizetéses díjszabással.

 

 

Az APEX Custom Solutions az iparág legszélesebb portfólióját nyújtja ügyfeleinek szolgáltatásként elérhető („as a Service”) modellben. Az APEX Flex On Demand a Dell Technologies szerver-, tárolási, adatvédelmi és hiperkonvergens infrastruktúráját kínálja szolgáltatásként. Az ügyfelek kiválaszthatják a számukra megfelelő terméket és szolgáltatást, és igény szerint bővíthetik vagy redukálhatják az erőforrás-használatot, miközben csak a tényleges használat után kell fizetniük. Az APEX Data Center Utility további rugalmasságot biztosít az egyéni méréssel és az adatközpontban elérhető felügyelt szolgáltatásokkal.

 

Az APEX Console önkiszolgáló jellegű, interaktív élményt nyújt az ügyfeleknek a teljes APEX-életciklus kezeléséhez. Az ügyfelek az APEX Console használatával tudják megtalálni és előfizetni azokat az APEX-szolgáltatásokat, amelyek megfelelnek az igényeiknek. Majd a Dell hozzárendeli azokat a technológiákat és szolgáltatásokat, amelyek szükségesek céljaik eléréséhez. 

 

Az APEX Console leegyszerűsíti az informatikai rendszert, lehetővé téve az APEX-szolgáltatások felügyeletét és kezelését, miközben a tervezéshez használható információkat és prediktív elemzéseket is biztosít. Az ügyfelek a használati és költségjelentésekhez is hozzáférnek, és a változó üzleti igényekhez hangolhatják az APEX-szolgáltatásaikat, így csak a tényleges használat után kell fizetniük.

 

 

Az Equinix együttműködésnek köszönhetően a szervezetek maguk választhatják meg, hol futtatják és hogyan méretezik az APEX-szolgáltatásokat.

 

A Dell Technologies továbbá bejelentette, hogy kiterjesztett együttműködésbe kezdett az Equinix digitálisinfrastruktúra-vállalattal, hogy bővítse a Dell Technologies APEX-elérhetőségét az Equinix International Business Exchange adatközpontokkal. A Dell által felügyelt infrastruktúra és a Platform Equinix révén a szervezetek hatékonyabban kezelhetik a kiszámíthatatlan informatikai és adattárolási elvárásokat, ha előfizetnek az APEX Data Storage Servicesre az Equinix valamelyik helyszínén.

 

Az APEX Data Storage Services és az Equinix révén a vállalatok kihasználhatják a nyilvános felhő egyszerűségének előnyeit, miközben az adataik felett továbbra is ők rendelkeznek. A cégek közel végtelen tárolási erőforráshoz férhetnek hozzá az Equinix-adatközpontokban. Az infrastruktúrát a Dell Technologies kezeli a hibrid felhőben vagy a helyszínen, az ügyfelek által választott Equinix-adatközpontban, bárhol a világon.

 

A vállalatok kihasználhatják a peremhálózat minden előnyét

A Dell Technologies olyan megoldásokat és együttműködési megállapodásokat is bejelentett konferenciáján, amelyekkel a peremhálózati adatokból még több értékes információt lehet kinyerni. Az új ajánlatok a cég peremhálózati stratégiájának részét képezik. Ennek keretében a vállalat olyan teljesen integrált technológiákat nyújt, amelyek képesek több felhőszolgáltatáson és alkalmazáson átívelően lehetővé tenni a terhelések futtatását és felügyeletét. A Dell Technologies egységes megközelítést biztosít az infrastruktúra, az adatkezelés, az alkalmazások és a biztonság terén egy olyan jövőben, amelyben rendszerek milliói működnek a peremhálózatokon.

 

A peremhálózati eszközök folyamatosan bővülő adatforrások. A Gartner előrejelzése szerint 2022-re a vállalatok az adatok több mint 50 százalékát az adatközpontokon vagy a felhőn kívül fogják létrehozni és feldolgozni.**** A Dell Technologies élen jár a peremhálózatokra való áttérésben, hiszen építhet a már bizonyított számítási és méretezési megoldásaira, valamint ellátási láncára.

 

Az új megoldások és partnerkapcsolatok a következők:

•  A Dell EMC Streaming Data Platform: A Dell EMC Streaming Data Platform (SDP) sokoldalú, valós idejű elemzést tesz elérhetővé a peremhálózaton. Kisebb helyigényével az SDP kiváló választás a streamelt adatok valós idejű rögzítéséhez, tárolásához és elemzéséhez.  

•  A Dell Technologies peremhálózati megoldásai a gyártóiparban: A gyártóiparnak szóló új peremhálózati ajánlatok segítik a hatékonyság és a nyereségesség növelését a kritikus alkalmazások konszolidálásával. A Dell Technologies a PTC-vel közös gyártóipari peremhálózati referenciaarchitektúrája abban segíti a vállalatokat, hogy elemzésekhez jussanak a gyártási környezetben működő munkaállomásokról, számítógépekről, mobileszközökről és más végpontokról. Az egy helyen összegzett peremhálózati adatoknak köszönhetően a cégek növelhetik a gyártósor megbízhatóságát, csökkenthetik az üzemeltetési költségeket, és megalapozottabb döntéseket tudnak hozni, valós idejű információkra alapozva. 

 

A megoldás az APEX-magánfelhővel integrálva magas rendelkezésreállású peremhálózati keretrendszert biztosít szolgáltatásként, így a cégek virtualizálhatják és konténerekbe helyezhetik az alkalmazásokat, ezáltal egyszerűsíthetik rendszereiket és időt takaríthatnak meg. A gyártóipari ügyfeleknek egységes felhőhasználati élményben lehet részük, és csak a tényleges használat után kell fizetniük.

 

________________

* TTV mérése a megrendelés elfogadása és az aktiválás között. Az jelölt idő eltérhet az ügyfél jóváhagyásának és a helyszín minősítésének függvényében, amelyet a megrendelés leadása előtt be kell fejezni, illetve az ügyfél részt vett a telepítés előtti tervezésben. A termékek elérhetősége, ünnepnapok és egyéb tényezők befolyásolhatják a telepítés idejét. Csak az Amerikai Egyesült Államokban.

** IDC WW Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker, 2020 Q4 historical release, 2021. március 11. Rangsorolás a szállítói bevételek alapján.

*** A Storage Review report alapján, a“The Fast Path to Hybrid Cloud: Dell Technologies Cloud Platform” amelyet Dell Technologies készíttetett 2021 márciusában. A tényleges eredmények eltérhetnek.

**** Gartner Inc, Gartner Hype Cycle for Edge Computing, 2020, Bob Gill, Thomas Bittman, 2020. március