Újabb sikeres akvizíciót hajtott végre a Bravogroup

forrás: Prím Online, 2021. június 7. 11:00

Az egyik legnagyobb hazai infokommunikációs vállalatcsoport lezárta a Setech Flotta Kft. akvizícióját, amivel tovább erősítette jelenlétét a magyar útdíjpiacon.

Május végén Magyarország egyik legnagyobb hazai tulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoportja lezárta azt a portfólióbővítési tranzakciót, amelynek keretében érdekeltségébe került a flottakövetéssel és útdíjbevallással foglalkozó Setech Flotta Kft. többségi tulajdona. 

 

Az akvizíció célja, hogy tovább erősítse a Bravogroup szerepét a magyar útdíjpiacon. Gönci Ádám, a Bravogrouphoz tartozó Kupon Portfolio Kft. ügyvezetője elmondta: „Vállalatcsoportunk több mint 10 éve aktív és meghatározó szereplője a magyarországi útdíjpiacnak viszonteladói szolgáltatás nyújtásával. A Setech Flotta csatlakozásával új, komplex és nagy hozzáadott értékű terméket leszünk képesek létrehozni, amely vonzó lesz a piaci szereplők számára.”

 

Gönci Ádám – Ügyvezető – Kupon Portfolio Kft.

 

Lakatos István, a Bravogroup vezérigazgatója hozzátette: „A Bravogroup növekedési stratégiája a kezdetek óta arra épült, hogy olyan iparágákban terjeszkedjen, amelyek nagy növekedési potenciállal rendelkeznek – mint a 80-as, 90-es években az informatika, majd később a mobiltelefónia. Folyamatosan keressük az új belépési pontokat, képességeinkhez kapcsolódó lehetőségeket.”

 

Lakatos István – Vezérigazgató – Bravogroup
Fotó: Hargitay Olivér/RTL Magyarország

 

A fuvarozók és a magánfelhasználók a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) felé kötelesek téríteni az útdíjat, amely éves szinten 300 milliárd forintos piacot jelent. Ennek az útdíjfizetési ökoszisztémának a szereplői az úgynevezett bevallási közreműködők, akik saját fejlesztésű, akkreditált informatikai rendszereik és GPS eszközeik segítségével szolgáltatnak adatot a befizetendő útdíj meghatározásához. A Setech Flotta több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, és erre a tudásra építve a Bravogroup Holding tovább erősítheti jelenlétét ezen a piacon. 

 

Az akvizíciót követően a Setech Flotta Kft. irányítását a korábbi menedzsment és a Bravogroup közösen végzi, a napi működést továbbra is az eddigi csapat látja el.