Ismerkedj meg a tündérkert különlegességével, és fogj neki megépítésének még ma!

forrás: Prím Online, 2021. június 1. 14:35

A tündérkertek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen mindamellett, hogy az ember megcsillogtathatja kreativitását, a kert csodás díszei lehetnek egy pillanat alatt. Amennyiben már láttál tündérkertet, te is biztosan beleszerettél a miniatűr építményekkel, a varázslatos figurákkal és a cuki kis kti bútorokkal tarkított világba.

Manapság már kész tündérkertet is vásárolhatsz a piacon, azonban sokkal nagyobb élmény, ha saját magad építed fel az általad megálmodott csodavilágot. Számos okot fel tudunk sorolni amellett, hogy miért építsd fel te a tündérkertet.

 

 

Miért építs tündérkertet?

 

Az első és leglényegesebb ok, hogy a tündérkertek megalkotása által kiélheted a kreativitásodat. Egy hosszú, munkával töltött nap után és a gyerekekkel való időtöltést követően alig várhatod, hogy elérkezzen a hétvége. A kiégés elkerülése végett hétvégén összeülhet a család és egy csodás lelki feltöltődés keretei között elkészíthetitek a tündéri kis birodalmatokat, amely rengeteg kreativitást, fantáziát és képzelőerőt igényel. Ezzel nem csak kikapcsolhatsz és feltöltődhetsz, hanem fejlesztheted a képességeidet is.

 

Nem kell egyből nagyban gondolkoznotok, akár egy kisebb kaspóval is kezdhetitek, amelybe 1-2 műnövény és néhány apró tündér kerül. Amennyiben több energiát éreztek magatokban, akkor akár a kertet is beépíthetitek rengeteg figurával, állatkával, bútorokkal és kültéri eszközökkel egyaránt. Sőt mi több, akár egy apró tavat is kiépíthetsz, hogy még élethűbb legyen a színtér. A közös munkával rengeteg új élménnyel lehettek gazdagabbak, amely magába foglalja a tervezés, az építés és az elkészült kert csodálását egyaránt. A gyerekek garantáltan imádni fogják az együtt töltött időt, mindemellett pedig megszerettetheted velük a kerti munkálatokat és a szabadban való tartózkodást is. 

 

Mit adhat egy tündérkert?

 

A tündérkert kiváló kerti dekorációként szolgálhat. A közös munka gyümölcseként élvezhetitek az otthonotok legékesebb és legértékesebb díszét. Akár kint, akár bent helyezitek el a tündérkertet, biztos, hogy egyedülálló lesz. Minden elemet ti raktatok hozzá, minden kis színtér a ti munkátokat dicséri. Így minden egyes ki darabkája a belefektetett munkát és szeretetet fogja sugallni. 

 

Nem csak a családod, de a szomszédok is meg fogják csodálni a mesterművet, és bezsebelhetsz pár dicséretet érte. Ezentúl nem lesznek unalmas napjaitok, mivel a tündérkert mindamellett, hogy odafigyelést és gondozást igényel - főleg akkor, ha élő virágokat is tartalmaz -, folyamatosan bővítheted. Így a szabadidődet mindamellett, hogy aktívan töltheted, egy új hobbit is magadénak tudhatsz.