A biztonság legyen egyszerű, intelligens és mindenhol elérhető

forrás: Prím Online, 2021. június 13. 15:53

A világ egyre inkább a hibrid és távoli munkavégzés irányába mozdult el az elmúlt időszakban, és ez a trend – ami persze az irodai munkahelyekre vonatkozik - várhatóan a jövőben is velünk marad. A felhasználók most már elvárják, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről tudjanak csatlakozni, miközben az IT-csapatok ugyanazokat a komplex és időigényes megoldásokat alkalmazzák. 

 

 

„Az új világban, amiben élünk, a biztonságnak mindenre ki kell terjednie. Hiszünk abban, hogy ehhez egyszerű, átfogó, intelligens és platform-alapú megközelítés szükséges” – mondta Chuck Robbins, a Cisco elnök-vezérigazgatója a virtuális RSA konferencia közönsége előtt. „Mára megszűntek a vállalatok klasszikus „határai”, amelyeket meg kell védeni. Viszont szükség van a végpontok, a felhasználók és az alkalmazások védelmére, valamint a kritikus ellenőrzési pontok jelszó nélküli hitelesítéssel történő biztosítására.”

 

 

Jobb átláthatóság és a kiterjesztett észlelés és reagálás (XDR) egyszerűsítése

A hálózatok klasszikus határainak elmosódása és a távoli munkavégzésre való áttérés minden eddiginél kiszolgáltatottabbá teszi a végpontokat, a felhasználókat és az alkalmazásokat. Világszerte a vállalatok több mint 40 százaléka számolt be súlyos biztonsági incidensről az elmúlt két évben – derül ki az új Cisco Security Outcomes Study: Endpoint Edition című jelentéséből. Azok a szervezetek, amelyek nem kezelik prioritásként az integrált megoldásokat, csaknem kétszer akkora valószínűséggel válnak valamilyen kiberbiztonsági incidens áldozatává. Ezekre a kihívásokra reagálva, a Cisco több biztonsági vezérlőpont integrálásával, valamint elemzési és automatizálási funkciókkal bővíti az XDR megoldást, amelyek jelentősen csökkentik a felhasználók észlelési és reagálási idejét. A Cisco új bejelentései:

 

Cisco SASE továbbfejlesztett felhőbiztonsággal

A távoli és hibrid munkavégzés minden olyan helyen szükségessé teszi a megfelelő védelmet és teljesítményt, ahol az alkalmazottak hozzáférnek az internethez vagy a felhőalkalmazásokhoz. A Cisco SASE architektúrája több biztonsági és hálózati funkciót integrál egyetlen biztonságos megoldáscsomagba. Ez jelentősen leegyszerűsíti és csökkenti a telepítéshez, a konfiguráláshoz és az integrációhoz korábban szükséges költségeket, időt és erőforrásokat. A SASE megoldáshoz kapcsolódó bejelentések: 

 

A hálózati biztonság újradefiniálása és egyszerűsítése

Az alkalmazások állandóan változó környezete megnehezíti a hálózati biztonság kialakítását. A folyamatos integráció és teljesítés (CI / CD) alkalmazások szorosabb koordinációt tesznek szükségessé a fejlesztők, valamit a biztonsági- és a hálózati csapatok között, a biztonságos alkalmazáskörnyezet és munkafolyamatok megteremtésének, a tűzfalak megfelelő konfigurálásának és szabályozások betartásának érdekében. A hálózati biztonság újradefiniálásával és egyszerűsítésével kapcsolatos bejelentések:

 

Ha szeretne többet megtudni a Cisco védelmet egyszerűsítő megoldásairól, látogasson el ide: cisco.com/go/security.