Bemutatkozik a Sony két új készüléke

forrás: Prím Online, 2021. július 21. 14:27

A Sony két új termékkel bővítette kínálatát. A HT-A9 a surround hangzás új éllovasa, mely igazán különleges élményt nyújt 360 fokos térhatású hangzásával a felhasználók számára, a 7.1.2 csatornás HT-A7000 pedig új szintre emeli a magával ragadó audiovizuális élményt.

 

HT-A9

A Sony bemutatja a HT-A9-et - a surround hangzás új éllovasát, mely igazán különleges élményt nyújt 360 fokos térhatású hangzásával a felhasználók számára.

 

 

A Sony egyedülálló 360 fokos térbeli hangleképezés technológiája 

Hallj mindent magad körül a Sony forradalmi 360 fokos térbeli hangzásával a HT-A9-en. A hangtér-optimalizálás zseniális módon méri az egyes hangszórók relatív magasságát és helyzetét, majd szintetizálja a hanghullámokat, és tizenkét fantomhangszórót hoz létre mindössze négy hangszóróból, ami 360 fokos hangzást eredményez.

 

Tapasztald meg a Sony eddigi legszélesebb hangterét az új HT-A9-cel. Minden oldalról fantomhangszórók vesznek körül egy optimalizált hangtérben, így minden állatüvöltést és széllökést hihetetlen intenzitással hallhatsz, mintha a helyszínen lennél. A fantomhangszóróknak köszönhetően a hangtér szélesebbé és átfogóbbá válik.

 

A HT-A9 Dolby Atmos és DTS:X támogatásnak köszönhetően a mozi surround hangzást otthonod kényelméből is megtapasztalhatod. 

 

 

Sokoldalú elrendezés bármilyen típusú nappaliba

Nincs szükség a bútorok átrendezésére vagy a hangszórók pontos elhelyezésére. A HT-A9 az egyes hangszórókban elhelyezett kettős mikrofonok segítségével zseniálisan méri a hangszórók relatív magasságát és helyzetét a hangtér-optimalizálással. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszer tizenkét fantomhangszórót hozzon létre az ideális pozícióban, és teljesen körbevegye a szobát, magával ragadó 360 fokos térbeli hangzással. A hangtér-optimalizáció aktiválásához a tévéképernyőn a kezdeti menüből válaszd ki az Easy Setup funkciót, akár azonnal a beüzemelés után, akár néhány hónappal később.

 

A négy hangszóró vezeték nélkül csatlakozik a vezérlődobozhoz, így nem lepik el hangszórókábelek a nappalit.

 

 

Innovatív hangszóró kialakítás

A HT-A9-et élvonalbeli technológiákkal tervezték, hogy biztosítsa a 360 fokos térhatású hangleképezéshez szükséges kiváló hangminőséget. A hangszórók X-Balanced hangszóróegységekkel rendelkeznek, melyek sajátos téglalap alakja segít, hogy maximalizálják a membránfelületet a gazdagabb basszusok, valamint a hangnyomás és a hangtisztaság megőrzése érdekében. A hangszórók új, széles hatósugarú mélysugárzóval is rendelkeznek, amelyek a homorú alak mélységének minimalizálásával csökkentik az üreghatást. Ez a 19 mm-es puha domború magassugárzóval együttműködve tiszta, természetes hangzást ad vissza a magas frekvenciákon. Ráadásul a felfelé sugárzó hangszórókkal a hang visszaverődik a mennyezetről, ami magával ragadó hangzást eredményez. A hangszórók ferde élekkel is rendelkeznek, hogy csökkentsék a hang elhajlását. 

 

 

Érezd az extra mély basszust az opcionális mélynyomó segítségével

Az alacsony frekvenciák kezelésére szolgáló, opcionális mélynyomó használata lehetővé teszi, hogy az minden korábbinál nagyobb hatású és erőteljesebb hangzást adjon vissza. Két modell áll rendelkezésre, amelyeket úgy terveztek, hogy mélyebb basszusokat, tisztább hangot és extra hanghűséget hozzanak ki mindenből, amit hallgatsz. Az SA-SW5 300W-os mély, gazdag basszust biztosít egy passzív hangsugárzóval ellátott 180 mm-es hangszóróból. Az SA-SW3 200W-os hangzást nyújt egy kompakt basszusreflex mélynyomóból, 160 mm-es hangszóróval.

 

Merülj el a kiváló zeneminőségben 

A csúcsminőségű hangszóróegységek révén élvezhetjük a tökéletes hangminőséget. A nagy felbontású hanggal úgy élheted át a zenét, ahogyan azt az alkotók megálmodták, vagy a 360 Reality Audio segítségével felfedezheted a zenehallgatás új módját, amely olyan valósághű zenei élményt nyújt, mintha ott lennél egy élő koncerten, vagy a stúdióban felvételt készítő előadóval. A 360 Reality Audio  az Amazon Music HD, a Deezer, a nugs.net és a TIDAL kínálatában elérhető. A hangszórók DSEE Extreme funkcióval is rendelkeznek, amely az Edge-AI-t használja a tömörített digitális fájlok valós idejű felskálázására, ami visszaállítja a tömörítés során elveszett magas hangtartományt, így gazdagabb, teljesebb hallgatási élményt nyújt.

 

 

Lágyabb, tisztább mozgás az élénk játékmenetekhez és a magával ragadó filmekhez

Az új HT-A9 surround hangrendszerrel a filmek és a játékok igazán valósághűnek tűnnek. A HT-A9 házimozi rendszeren keresztül történő lejátszáskor megmarad az eredeti képminőség, így teljesen belemerülhetünk a filmekbe, és a játékok is sokkal izgalmasabbak és valósághűbbek. Kedvenc programjainkat 8K HDR és 4K 120 felbontásban élvezhetjük, sőt a HT-A9 a Dolby Vision technológiával is kompatibilis.

 

Sony TV-kkel a legjobb

A HT-A9 a kompatibilis BRAVIA TV-kkel párosítva, a mellékelt kábellel és az Acoustic Center Sync segítségével a legjobb kép- és hangminőséggel biztosítja a tökéletes audiovizuális élményt. Az Acoustic Center Sync funkció még nagyobb átélést biztosít azáltal, hogy pontosan összehangolja a hang és a képernyőn megjelenő tartalom helyét. A párbeszédet pontosan onnan hallja, ahol a karakter a jelenetben áll.

 

A BRAVIA TV-k új választékához csatlakoztatva minden tökéletesen összeáll. Az integrált felhasználói felülettel a házimozi rendszer beállításai automatikusan megjelennek a BRAVIA Quick Setting menüben.

 

Élvezd a zenét az egész családdal

A Chromecast és az Apple Airplay 2 segítségével könnyedén elérhetünk olyan népszerű zenei szolgáltatásokat, mint a Spotify, és streamelhetjük kedvenc albumainkat és lejátszási listáinkat. A hatalmas hallgatási területnek köszönhetően mindenkinek a legjobb hely jut a házban, így kedvenc számaink családi élménnyé válnak. 

 

Bluetooth-kompatibilis eszközökkel egyszerűen kapcsolódhatunk hangszóróinkhoz, vagy csatlakoztathatjuk hangszóróinkat az internethez a beépített Wi-Fi segítségével, így azonnal hozzáférhetünk a zenei szolgáltatásokhoz, és streamelhetünk a hálózaton lévő eszközökről.

 

 

Könnyű kezelés

A HT-A9 kompatibilis a Google Assistant funkcióval rendelkező, Chromecast beépített eszközökkel vagy az Amazon Alexa funkcióval rendelkező eszközökkel, hogy zökkenőmentes zenehallgatási élményt nyújtson. A HT-A9 a Google Home alkalmazás segítségével hozzáadható a hangszórócsoportunkhoz, így hangvezérléssel irányítható a zenelejátszás, a hangerő beállítása és számos más funkció.  

 

Letisztult kialakítás 

A HT-A9 a Sony legújabb omnidirekcionális blokkdizájnjával rendelkezik. A hengeres forma egyetlen tömör blokkot alkot, amely 360 fokos térbeli hangzást biztosít. Tökéletesen illeszkedik a falhoz, sík hátsó felülettel. A világos gyöngyház szürke színt úgy tervezték, hogy kiválóan illeszkedjen a falakhoz, polcokhoz és egyéb belső dekorációkhoz.

 

Könnyű beállításA HT-A9 beüzemelése rendkívül egyszerű. A surround hangrendszer szinte azonnal üzemkész - egyszerűen csak dugjuk be a konnektorba, majd HDMI kábelen keresztül csatlakoztassuk a tévéhez, és kapcsoljuk be. 

•  A HT-A9 modell 2021 szeptemberétől lesz elérhető.

•  Az SA-SW5 opcionális mélynyomó 2021 szeptemberétől lesz elérhető.

•  Az SW-SW3 opcionális mélynyomó 2021 szeptemberétől lesz elérhető.


 

HT-A7000

A Sony bemutatta a HT-A7000 soundbart is, amely új szintre emeli a magával ragadó audiovizuális élményt. Vedd körül magad a valósághű hangzással.  

 

 

Kiemelkedő surround hangzás

A 7.1.2 csatornás HT-A7000 két felfelé sugárzó hangszóróval rendelkezik a felülről jövő hangzásért, két magassugárzóval és öt elülső hangszóróval a kiterjedtebb surround hangzásért, valamint egy beépített kettős mélynyomóval a mély basszusért. A Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front Surround technológiával párosítva a HT-A7000 virtuális surround hangzást hoz létre, amely minden irányból körülvesz, így maximálisan élvezhetjük a Dolby Atmos és a DTS:X nyújtotta izgalmakat.

 

A Sony Vertical Surround Engine funkciónak köszönhetően a HT-A7000 képes a hangot függőleges térben elhelyezni, így a mennyezetbe épített hangszórók nélkül is élvezhetjük a felülről jövő hangzást. Emellett az S-Force Pro Front Surround funkcióval surround hangteret hoz létre, amelyben mindkét oldalról érkeznek a hangok. 

 

Kifinomult hangszóró technológia

A HT-A7000 két felfelé sugárzó hangszóróval rendelkezik, amelyek a mennyezetről visszaverik a hangot a fej fölé. Ezek a hangszórók a Vertical Surround Engine funkcióval kombinálva még különlegesebb hangzásélményt nyújtanak a felülről jövő hangzáshoz.

 

A beam magassugárzók visszaverik a hangot az oldalfalakról, és kibővítik a surround hangzást, hogy olyan magával ragadó élményt nyújtsanak, amely túlmutat a TV méretén. Az S-Force PRO Front Surround technológiával ötvözve még kiterjedtebb surround hangzást kapunk, ami igazán páratlan élményt nyújt.

 

A felfelé sugárzó hangszórók, a beépített mélynyomó és az elülső hangszórók egy egyedi, téglalap alakú X-Balanced Speaker egységgel rendelkeznek, amelyek maximalizálják a hangszóró membrán felületét, valamint növelik a hangnyomást az erőteljesebb basszusok és a tisztább énekhang érdekében.

 

 

Élvezd ki a kiváló zene-, film- és játékminőséget

A HT-A7000-rel a zene minden korábbinál élethűbben elevenedik meg. Fedezd fel a zenehallgatás új módját a 360 Reality Audio segítségével, amely lélegzetelállító élő koncert- vagy stúdióélményt nyújt. A 360 Reality Audio hangzást a felhasználók az Amazon Music HD, a Deezer, a nugs.net és a TIDAL felületein is élvezhetik. Élvezd a zenét úgy, ahogyan azt az alkotók megálmodták a kristálytiszta, nagy felbontású hangnak köszönhetően.

 

A HT-A7000 a DSEE Extreme funkcióval rendelkezik, amely az Edge-AI segítségével valós idejű helyreállítást tesz lehetővé az összes tömörített digitális zenefájlban, hogy visszaállítsa a tömörítés során elveszett magas hangtartományt a gazdagabb, teljesebb hallgatási élmény érdekében.

 

Amikor filmekről és játékokról van szó, a HT-A7000 élénk, valósághű színekkel és mélységgel teli jeleneteket hoz létre. A HT-A7000 készüléken az eredeti képminőség megmarad, így tökéletesen elmerülhetünk a filmekben. A játékok és a filmek is sokkal izgalmasabbak és valósághűbbek, mivel a HT-A7000 támogatja az összes legújabb formátumot, például a 8K HDR-t, a 4K120-at és a Dolby Visiont.

 

 

Tapasztald meg a mélyebb hangzást az opcionális mélynyomóval és a hátsó hangszórókkal

A még mélyebb basszusról a hozzáadható vezeték nélküli mélynyomó gondoskodik. A kétféle mélynyomó lehetővé teszi, hogy a HT-A7000 beépített mélynyomója a basszusokat és az énekhangokat kezelje, míg a külső, vezeték nélküli mélynyomó a mély hangokra összpontosít. A gazdag basszusért szereljük fel az SA-SW5 mélynyomót, amely a passzív hangsugárzóval ellátott 180 mm-es hangszóró 300 W-os mély, erőteljes basszusát biztosítja. Választhatjuk az SA-SW3 mélynyomót is, amely 200W-os hangzást biztosít egy kompakt, 160 mm-es hangszóróval ellátott basszusreflex mélynyomóból. A még különlegesebb moziélményért, közvetlenül a hátunk mögötti hangzással, válasszuk az SA-RS3S vezeték nélküli hátsó hangszórókat, amelyek összesen 100W-al nagyobb teljesítményű surround hangzást biztosítanak, és falra szerelhetők.

 

Tökéletes surround hangzás a szobába

A HT-A7000 beépített mikrofonokat tartalmaz, amelyek minden munkát elvégeznek helyettünk, hogy tökéletes surround hangzást biztosítsanak szobánknak. Emellett nincs szükség a hangszórók pontos elhelyezésére sem. A hangtér-optimalizálás intelligensen méri fel a szoba magasságát és szélességét, valamint az opcionális mélynyomó és a hátsó hangszórók helyzetét, és tökéletesen optimalizálja a hangzást a szoba elrendezésének megfelelően. A HT-A7000-el kiélvezhetjük a hangtér-optimalizálás lehetőségét kiegészítő hangszórókkal vagy anélkül, és használata egyszerű - csak aktiváld a kezdeti beállításokból vagy a főmenüből.

 

A Sony televíziók kiváló kiegészítője

Amennyiben a mellékelt kábel segítségével Acoustic Center Sync funkcióval rendelkező BRAVIA TV-hez kapcsolódik, a hangprojektor és a TV egyaránt a házimozi rendszer központi hangszórójává válik. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy olyan helyzetből hallja a szereplők párbeszédét, ahol épp a jelenetben állnak. A cselekmény és a hang szorosan együttműködik, így a nézői élmény sokkal magával ragadóbbá válik.

 

Az integrált felhasználói felülettel a hangeszköz beállításai automatikusan megjelennek a BRAVIA TV Gyorsbeállítások menüjében a hangmódok, a hangmező és a hangerő egyszerű vezérlése érdekében.

 

 

Omnidirekcionális blokk kialakítás

A HT-A7000 és az opcionális hangszórók közös omnidirekcionális blokk koncepció alapján készültek az egységes megjelenés érdekében. A kifinomult, lekerekített élek egyetlen tömör testet határolnak, amely széleskörű hangzást biztosít. A gazdag anyagtextúrák kombinációja lehetővé teszi, hogy az eszköz bármely nappaliban jól mutasson.

 

Zene az egész családdal

A HT-A7000 készüléken a népszerű zenei szolgáltatások is könnyen hozzáférhetőek, mint például a Spotify, de streamelhetők a kedvenc albumok és lejátszási listák a Chromecast, a Spotify Connect vagy az AirPlay 2 alkalmazásával. Bluetooth technológiával vezeték nélkül streamelhető a zene okostelefonról, vagy a beépített Wi-Fi segítségével saját eszközről. 

 

 

Hangvezérlés 

A hangsáv kompatibilis a Google Asszisztens támogatással és beépített Chromecasttal rendelkező, valamint az Amazon Alexa kompatibilis eszközökkel. A Google Home alkalmazás segítségével könnyedén hozzáadható a hangszórócsoporthoz a HT-A7000 hangprojektor, ezután pedig könnyedén indítható a lejátszás, módosítható a hangerőt, de számos más funkció is aktiválható a hangvezérlés segítségével.

 

Egyszerű kapcsolódás

A HT-A7000 a kicsomagolás után szinte azonnal üzemkész. Az áramellátáshoz kapcsolt eszköz a HDMI eARC kábellel könnyedén csatlakoztatható a televízióhoz. Az USB, optikai és analóg audio bemenet, valamint a HDMI be- és kimenet (eARC), illetve a kompatibilis BRAVIA modellek esetében az S-CENTER OUT csatlakozóval minden szükséges elem rendelkezésre áll a lélegzetelállító térhatású hangzás élményéhez. 

 

Elérhetőség

A HT-A7000 készülék, az SA-RS3S vezeték nélküli hangszóró, az SA-SW5 és SA-SW3 kiegészítő mélysugárzók 2021. szeptemberétől lesznek elérhetők.