Repülő Iskola: rendhagyó matekóra kilencedikeseknek

forrás: Prím Online, 2022. október 10. 11:04

A tanárhiányt, a rosszul fizetett pedagógusuk helyzetét semmiképp nem oldja meg, de talán a diákok gondolkodáshoz és tanuláshoz való jogának biztosításához hozzájárulhat A Gondolkodás Öröme Alapítvány legújabb kezdeményezése, amelynek keretében a matematikát kedvelő lelkes kilencedikes diákoknak hirdettek meg olyan 3 órás kedvcsináló foglalkozásokat, amelyek célja megmutatni a matematika játékos és gondolkodtató arcát.

A jelentkezéshez - amelyet nemrég hosszabbítottak meg november 7-éig -  nem kell semmiféle kiugró tanulmányi- vagy versenysiker, elsősorban azoknak a diákoknak szól a felhívás, akikben megvan a kíváncsiság, de eddig nemigen volt alkalmuk kibontakozásra, számukra teremtene lehetőséget az alapítvány, hogy megismerjék a matematika – mindenki számára élvezhető - játékos és gondolkodtató arcát.
 
A kísérlet két részből áll. Az őszi félévében az a cél, hogy minél több iskolában minél több érdeklődő kilencedikest sikerüljön bevonni ezekbe a rendhagyó foglalkozásokba, a program második részében pedig az alapítvánnyal kapcsolatba kerülő diákok számára egy intenzív tehetséggondozó foglalkozássorozatot szerveznek 2023 tavaszától.
 
A program a Nemzeti Tehetség Program keretében a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg (NTP-TSZM-22-0077).
 
A jelentkezés felhívása és a részletek: https://agondolkodasorome.hu/2022/09/13/repulo-iskola-2022/