A Fujitsu gyorsabb és megfizethetőbb szervereket mutatott be

forrás: Prím Online, 2023. január 16. 11:22

A Fujitsu bejelentette az új, 4. generációs Intel Xeon Scalable Processor Platform technológiára épülő PRIMERGY M7 szerverek bevezetését. A szabványos CPU-technológiával kategóriavezető teljesítményt és energiahatékonyságot nyújtó, új generációs PRIMERGY M7 sorozat biztosítja a gerinchálózati működéshez szükséges egyszerűséget és költségprofilt, és elérhető közelségbe hozza a mesterséges intelligencia megfizethető alkalmazását a fenntartható átalakulási programok megvalósításához.

Rugalmasságukat demonstrálandó, a Fujitsu azonnal meg is kezdi az M7 sorozatú szerverek használatát AI Test Drive létesítményében, DX innovációs platformjába illesztve. A tesztlétesítményben az üzleti felhasználók úgy tesztelhetik a mesterséges intelligencia alkalmazásának üzleti tervét, hogy az erőforrások előzetes lekötése nélkül, egyszerűen hozzáférnek a teszt futtatásához szükséges hardverekhez és környezethez – leküzdve ezzel az adattudósok előtt álló legnagyobb akadályt. A díjmentesen használható létesítmény teljes körű csomagot nyújt: számítási teljesítményt – azon belül a csúcskategóriás, 8 foglalatos PRIMERGY RX8770 M7 rack-szervert –, hálózati kapacitást, finomhangolt nyílt forráskódú eszközöket és iránymutatást az MI iránt érdeklődő üzleti felhasználóknak üzleti tervük teszteléséhez. 

 

 

A Fujitsu új PRIMERGY M7 szerverportfóliója az Intel CPU-technológiájával és az MI terén a közelmúltig általánosnak számító, speciálisabb, magasabb költségű GPU-technológiával is rendelhető. A PRIMERGY M7 szerverek újításai – köztük a mélytanulási inferenciák több száz, előre betanított modellre való telepítését támogató OpenVINO Toolkit megoldás Intel-disztribúciója – utat nyitnak a CPU-alapú MI-működés felé. Ennek eredményeképpen a CPU-k és a rajtuk futó szoftverkönyvtárak sokkal alkalmasabbá váltak a mélytanulási feladatok elvégzésére. És a CPU-alapú rendszerek általában egyszerűbbek és robusztusabbak is, például a peremhálózati környezetekben, ahol alacsonyabb energiaigényüknek köszönhetően jobban használhatók. 

 

Ár és piaci bevezetés

 

A Fujitsu PRIMERGY M7 rendszerek 2023. március végétől lesznek világszerte elérhetők az RX2530 M7, RX2540 M7 és TX2550 M7 modellekkel. A későbbiekben további modellek (a Fujitsu PRIMERGY RX4770 M7, RX8770 M7, CX400 M7, azon belül a kétnode-os CX2550 M7 és CX2560 M7, valamint a GX2560 M7 modell) bevezetése is várható. Árinformációért forduljon a Fujitsu helyi irodáihoz és partnereihez.