Ingyenes IAB-s online képzés a GA4 és a GA360 által kínált lehetőségekről

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 11. 13:02

Július 1-én a Universal Analytics felületén megszűnt az adatgyűjtési és weboldalelemzési lehetőség, azóta már az ingyenes Google Analytics 4 vagy az Analytics fizetős, nagyvállalati verziója, az új Google Analytics 360 használható mérésre. De vajon mire elég az ingyenes, és mit tud a fizetős analitikai szoftver?

Ebben a kérdésben és a két verzió közötti választásban szeretne segíteni az IAB Hungary Analitika Munkacsoportja azzal, hogy egy egyórás online alapozó szeminárium keretében mutatja be a GA4 által biztosított újszerű riportokat, miközben arra is választ ad, kinek érdemes elgondolkodni a GA 360-as verzió használatán, és hogyan lehet abból a legtöbbet kihozni.

 

A webináriumon Magyarország legrégebbi Google Partnerei közül két olyan digitális marketing ügynökség képviselői beszélnek majd a Google Analytics nagyvállalati verziójáról, amelyek hazánkban kizárólagos joggal rendelkeznek az analitikai szoftver értékesítésére. 

 

 

Az online szeminárium 2023. szeptember 1-én, pénteken 11 órakor kezdődik, a közvetítés linkjét e-mailben külddik el a regisztráció során megadott e-mail címre. 

 

Program:

 

● Mivel tud többet a GA360 az ingyenes GA4-nél? – Geiger Tamás (JabJab Online Marketing, COO)

Milyen esetben jelenthet előnyt, ha négyszer annyi egyéni dimenziód lehet vagy sokkal több konverziót tudsz meghatározni? Mi az a Privacy Shield, és miért fontos az EU-s adattárolásban? Részletes összehasonlítás az ingyenes és a fizetős termék funkciói között a különböző limitek értékei alapján, és válaszok a nagyvállalatoknál felmerülő adatvédelmi aggályokra.

● Honnan tudom, hogy ez nekem üzletileg megéri? – Tóth Nóra (INTREN, analitikai üzletágvezető)

Milyen tényezőket érdemes mérlegelni egy ilyen licence beszerzése kapcsán? Hogyan tudja a marketingosztály igazolni a szoftver szükségességét a beszerzés vagy az ügyvezetés felé? És valójában mennyi az annyi? Valós példák, amelyek komoly business KPI mutatókban mérhető fejlődést eredményeztek, és amely eredmény a GA360 nélkül lehetetlen vagy nagyon nehezen kivitelezhető lett volna.

 

A két prezentációt követő kérdezz-felelek szekció moderátora: Tóth Nóra

 

Az online szeminárium mindazok számára nyújthat segítséget, akik az év utolsó negyedévének riportjait már stabil háttértudással szeretnék készíteni, esetleg a 2024-es évre terveznek az új GA360-as verzióval. Az ingyenes, egyórás webináriumról bővebben itt lehet olvasni, regisztrációt ezen az oldalon fogadják.