Az iskolák a Zyxel hálózati megoldásaival alakítják ki modern oktatási módszereiket

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 16. 09:58

Az elmúlt néhány évben több mint 64.000 Zyxel eszközt helyeztek üzembe világszerte több mint 7.100 iskolában, amelyek megbízható és könnyű hozzáférést biztosítanak a tanulóknak a digitális oktatáshoz.

Az elmúlt néhány évben a Zyxel Networks, a biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások piacvezetője diákok millióinak segített a digitális oktatás előnyeinek kihasználásában. A Zyxel hálózati megoldásai a középiskoláktól kezdve egészen a legkiemelkedőbb egyetemekig és speciális orvosi és repüléstechnikai iskolákig lehetővé teszik az oktatók számára, hogy innovatív technológiák segítségével tartsanak tanórákat, elősegítve a tanulók fejlődését, elköteleződését és sikerét.

 

A digitális oktatás továbbra is nagy hatással van a tanórák és előadások lebonyolítására. Az EdTech iparágban a világjárványt követő hatalmas ugrás hatására a laptopok, notebookok, smartboardok és online tanulási platformok megnövekedett használata nemcsak új lehetőségeket, hanem kihívásokat is hozott az oktatási szektor számára – a csatlakoztatott eszközök egyre nagyobb száma ugyanis fokozott nyomást gyakorol az iskolai hálózatokra.

 

 

Könnyű, méretezhető megoldás

 

Bár a legtöbb tanár, diák és szülő tökéletesen tisztában van a csatlakoztatott eszközök használatával, a nagy teljesítményű hálózatok tervezésének és működtetésének ismerete kevésbé elterjedt. Még a matematika, a fizika és az informatika tanárok is sokszor úgy érzik, hogy egy 1000 felhasználó számára alkalmas informatikai hálózat létrehozásának és karbantartásának koncepciója túl nagy falat lenne a számukra.

 

A hallgatók és az oktatók által világszerte elismert Zyxel hatékony, egyszerű és méretezhető megoldásai, mint például a Nebula, lehetővé teszik az iskolák és az EdTech partnerek számára, hogy gond nélkül csatlakoztassák eszközeiket. Az iparág legátfogóbb felhőből menedzselhető termékportfóliója által támogatott Zyxel Nebula megoldás több mint 80 típusú hálózati eszközt kínál, beleértve a WiFi 6/6E hozzáférési pontokat, a multigigabites L3/L2/asztali switcheket, biztonsági átjárókat és 5G mobil routereket.

 

Ezek az eszközök percek alatt telepíthetők, így az iskolák zökkenőmentesen csatlakozhatnak, a hálózat pedig központilag kezelhető, egyetlen platformról. Ezenkívül, ha bármilyen probléma merülne fel, a Zyxel díjnyertes ügyfélszolgálata az iskolák és a partnerek rendelkezésére áll, amikor csak szükségük van rá.

 

„Nagyszerű látni, hogy hálózati megoldásainkkal hozzájárulunk a még élhetőbb tanulási modellek és innovatív, új oktatási módszerek kidolgozásához” – mondta Crowley Wu, a Zyxel Networks értékesítési és marketing vezetője. “Több országban az oktatási üzletág kétszámjegyű növekedését tapasztaltuk az elmúlt néhány negyedévben, nagyrészt a partnereink oktatási szektorban tett erőfeszítéseinek és speciális hálózati megoldásainak köszönhetően, amelyek iskolák ezreit győzik meg, hogy velünk együtt alakítsák át az oktatást. Nagyon örülünk, hogy eljutottunk idáig, és izgatottan várjuk, hogy a következő hónapokban hogyan folytatódnak erőfeszítéseink.”