Rejoy: Kimagasló forgalom az idei Black Fridayen

forrás: Prím Online, 2023. november 24. 12:56

A idei Black Fridayen négyszer annyi készüléket adott el, és ötször nagyobb forgalmat bonyolított a bevizsgált, felújított okostelefonokra és táblagépekre specializálódott piactér, a Rejoy.hu.

A garanciával megvásárolható, felújított okostelefonok és táblagépek kereskedelmére specializálódott Rejoy.hu idei Black Fridayén mintegy négyszer annyi felújított készülék talált gazdára, mint tavaly, ezek értéke pedig ötszöröse volt a 2022-es fekete pénteki akciós napokénak. A társaság kilencezer darab akciós termékkel készült a fekete péntekre, amely készletnek 70 százalékát az év legalacsonyabb árain kínálta az eMAG Ventures pénzügyi befektetését élvező startup.

 

A felújított készülékek iránti növekvő fekete pénteki kereslet összhangban van az iparági trendekkel is, hiszen a Counterpoint Research legfrissebb elemzése szerint az új mobilkészülékek forgalma keleti-európai régióban 15 százalékkal esett vissza. Ugyanez az elemzőcég a felújított iPhone-ok forgalmának globális, 16 százalékos forgalomnövekedését mutatta ki a tavalyi évre.

 

Másfél hónapnyi eladás mindössze négy nap alatt

 

Több mint négy napos kampánya során a Rejoy.hu 338 millió forint értékben adott el okostelefonokat a társaság - a piactéren ilyen mennyiségű készülék 45 nap alatt talál gazdára. A 2023-as Black Fridayen eladott készülékek 92% százaléka volt Apple gyártmányú, és csak 8 százaléka androidos modell, a Rejoynál idén  legnagyobb számban az 25-34 éves és 45-54 éves korosztályba tartozó vásárlók rendeltek felújított okostelefont fekete pénteki akcióban.

 

 

Nem a legolcsóbb iPhone-ból vették a legtöbbet 

 

A fekete pénteki eladások alapvetően hozták a papírformát, de néhány meglepetéssel is szolgáltak: a toplista első három helyét a négy éves iPhone 11 modell vezeti a legkedvezőbb ára révén, a második helyen a 2020-as iPhone 12 követi, a harmadik helyre pedig a 2021-ben debütált iPhone 13 alapmodellt került.

 

Ennél érdekesebb, hogy a negyedik legnépszerűbb készülék az iPhone 14 a Pro kiadása, amely jóval megelőzi a csupán nyolcadik helyre befutó alapmodelljét. Az utóbbi három évben kiadott legkedvezőbb árú iPhone, a 2020-as SE modell csupán az ötödik legnépszerűbb modell lett.

 

A Rejoy 2023-as Black Fridayának készüléktoplistája:

1. iPhone 11

2. iPhone 12

3. iPhone 13

4. iPhone 14 Pro

5. iPhone SE 2020

6. iPhone 12 mini

7. iPhone 8

8. iPhone 14

9. iPhone 6

10. iPhone 13 Pro

 

"Az idei Black Fridayünk tavalyihoz képest ötszörös forgalma remekül szemlélteti azt, hogy egyetlen esztendő alatt jelentősen nőtt a felújított mobilok elfogadottsága Magyarországon. Míg a Rejoy hazai indulásakor a legolcsóbb iPhone-ok dominálták az eladásokat, a fekete pénteki eladási listánkat már a nagyobb tudású, drágább készülékek vezették, a top 10-be pedig már két prémium modell is bekerült" – kommentálta a Rejoy.hu fekete pénteki eredményeitt Blaumann Bence, a társaság ügyvezetője.

 

Várhatóan a következő hetek során számos fekete pénteki vásárló elküldi majd a Rejoynak korábbi, már nem használt okostelefonját. A Black Friday végeztével a társaságnál kezdetét vette a soron következő készülékfelvásárlási kampány annak érdekében, hogy a karácsonyi vásárlási szezonban is folyamatos legyen a felújított készülékek ellátása.