A HMS Networks felvásárolja a Red Lion Controls vállalatot

forrás: Prím Online, 2023. december 24. 14:58

A HMS Networks AB (publ) („HMS”), az ipari információs és kommunikációs technológia globális szolgáltatója a mai napon kötelező erejű megállapodást kötött a Spectris Group Holdings Limited társasággal a jól ismert amerikai szolgáltató Red Lion Controls üzletág megvásárlásáról. A Red Lion Controls Inc. és a Red Lion Europe GmbH részvényeinek 100 százalékának megvásárlásával, valamint bizonyos eszközök más joghatóságokban („Red Lion”) történő megvásárlásával járó megállapodás jelentősen bővíti a HMS jelenlétét az észak-amerikai piacon és kiegészíti a HMS kínálatát.

 

A felvásárlás dióhéjban:

 

 

 

 

„Nagyon örülünk, hogy a Red Lion-t a HMS Networks családban üdvözölhetjük. A cégek mind a termékek, mind a földrajzi jelenlét, mind a kulturális szempontok tekintetében remekül illeszkednek egymáshoz. A Red Lion termékportfóliójának – ami korlátozott átfedésekkel egészíti a HMS kínálatát – kombinációja, valamint a vonzó észak-amerikai piacon erős pozíciót elérő Red Lionnal és a HMS európai fő piacaival való földrajzi egyezés jó eredményeket és keresztértékesítési lehetőségeket fog eredményezni.


A Red Lion „Access” termékei jól illeszkednek a HMS Anybus és Ewon termékcsaládjaihoz, míg a Red Lion „Connect” kínálata azt egészíti ki, amit a HMS több éve keres: egy erős Ethernet Switch megoldást erős piaci pozícióval. Végezetül: a Red Lion „Visualize” megoldása új lehetőségeket kínál a HMS számára az adatvizualizációs kínálat felfedezésére, ami egyre érdekesebbé válik az ipari automatizálási környezetben betöltött központi szerepével és azzal a képességével, hogy további értéket ad a HMS kapcsolati és hálózati megoldásaihoz.


Nagyon várjuk, hogy elkezdjük a közös munkát, megvalósítsuk a vállalatok közötti szinergiákat, és lehetővé tegyük egymás számára a következő lépések megtételét közös jövőbeli utunkon, miután a tranzakció lezárul.” – mondta Staffan Dahlström, a HMS vezérigazgatója.

 

 

Stratégiai indokok

 

A HMS kötelező érvényű megállapodást kötött a Red Lion megvásárlására 345 millió USD (körülbelül 3600 millió SEK) készpénz ellenérték fejében, készpénz- és adósságmentes alapon (Enterprise Value).

 

A HMS számára stratégiai jelentőségű, hogy megerősítse jelenlétét a vonzó észak-amerikai piacon, és termékkínálatát olyan termékekkel és ajánlatokkal bővítse, amiket kifejezetten az észak-amerikai piaci igények kielégítésére fejlesztettek ki.

 

Az akvizíció várhatóan több keresztértékesítési szinergiát tesz lehetővé a HMS és a Red Lion között, részben a különböző piaci csatornák kihasználásával. Mivel a Red Lion eladásainak legnagyobb része Észak-Amerikából érkezik, egy jól szervezett forgalmazói hálózaton keresztül, amit a HMS felhasználhat majd a cég átjáró- és távoli hozzáférési kínálatának értékesítésére. A jól fejlett és célzott piaci csatornákkal rendelkező HMS a forgalma mintegy 60 százalékát a nagy európai automatizálási piacokon realizálja, így képes lesz keresztértékesíteni a Red Lion portfólió egyes elemeit.

 

Az akvizíció ezenkívül várhatóan kutatás-fejlesztési és termékfejlesztési szinergiákat is eredményez mind a HMS, mind a Red Lion kínálatának több részén, amiket a tranzakció lezárását követően vizsgálnak tovább.

 

 A Red Lion üzletágról

 

A Pennsylvania államban, York városban székhellyel rendelkező Red Lion egy több mint 50 éves múltra visszatekintő, jól ismert üzleti egység az iparkezelés terén. A Red Lion abban segíti a szervezeteket szerte a világon, hogy kiaknázzák az adatokban rejlő értékeket, így innovatív és méretezhető termékeket és megoldásokat fejlesztve és gyártva ügyfeleik valós idejű adatokhoz és láthatósághoz juthatnak a termelékenység növelése érdekében. A Red Lion fő ügyfelei a gyárautomatizálás, az alternatív energia, az olaj- és gázipar, az energia- és közművek, a szállítmányozás, valamint a víz- és szennyvízkezelés szegmenseiben tevékenykednek.

 

A Red Lion kínálata három fő termékvonal köré összpontosul:

 

 

A Red Lion négy fejlesztési telephellyel rendelkezik Yorkban, Pennsylvaniában (USA), Mobileban, Alabamában (USA), Dinkelsbühlben (Németország) és Pune-ban, Indiában, gyártóhelyei pedig Yorkban és Dinkelsbühlben találhatók. A Red Lion világszerte körülbelül 400 embert foglalkoztat, ebből körülbelül 300 alkalmazottat az Egyesült Államokban.

 

Hatósági jóváhagyások és lezárás

 

Az akvizíciót várhatóan 2024 első félévében zárják majd le a szokásos lezárási feltételek mellett, beleértve az 1976-os Hart-Scott-Rodino trösztellenes törvény szerinti bejelentést és a megfelelő hatóságok általi jóváhagyást, valamint a bejelentés az Egyesült Államokban működő Külföldi Befektetések Bizottságának történő benyújtását és annak jóváhagyását.

 

Ezeket az információkat a HMS Networks AB (publ) az EU piaci visszaélésekről szóló rendelete értelmében köteles nyilvánosságra hozni. Az információkat 2023. december 11-én, közép-európai idő szerint 18:00-kor, a fent megjelölt kapcsolattartók közvetítésével nyújtották be közzétételre.